Plazmová TV LGPC1000

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
muppetsonka

Plazmová TV LGPC1000

#1 Příspěvek od muppetsonka »

Omlouvám se, pokud sem můj příspěvek nepatří, ale v pravidlech jsem nenašel, že by toto bylo zakázáno:)
Mám dvě porouchané plazmové TV z titulku a nemůžu nikde najít nějaký inteligentní servis, všichni chtějí bez jakéhokoliv zkoušení měnit desky a panely, tak se chci skrz toto fórum zeptat, jestli by se tady našel někdo z Prahy, kdo by se na to chtěl kouknout, samozřejmě zaplatím:)
muppetsonka

#3 Příspěvek od muppetsonka »

No tak, podle toho co jsem tady několik dní pročítal, stačí občas vyměnit jen nějaké součástky na deskách. Ono když popisuješ servisu závadu po telefonu a oni na tebe hned vystřelí, že to máš vyhodit, tak si důvěryhodnost určitě nezískají.
Tak ok, na první plazmě mi svítí cca milimetrový proužek odzhora dolů. Druhá plazma při zapnutí "cvakne" ale nezapne se, při jakémkoliv dalším pokusu o zapnutí zase cvakne, ale nezapne se atd..
A ještě mám jedno LCD LG 32", které se zapne, ale obraz naní vidět, když na panel posvítím baterkou, tak tam ale je.. čili to tipuju na zářivky nebo tak.

Jen chci podotknout, že nejsem žádný praktikující opravář, spíš jsem myslel, že si tady někdo kdo třeba obor studuje, bude chtít přivydělat.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Oldradio »

To jsou televize ze sběrného dvora, které už se nevyplatilo opravovat?
kozoka

#5 Příspěvek od kozoka »

muppetsonka píše:No tak, podle toho co jsem tady několik dní pročítal, stačí občas vyměnit jen nějaké součástky na deskách. Ono když popisuješ servisu závadu po telefonu a oni na tebe hned vystřelí, že to máš vyhodit, tak si důvěryhodnost určitě nezískají.
Tak ok, na první plazmě mi svítí cca milimetrový proužek odzhora dolů. Druhá plazma při zapnutí "cvakne" ale nezapne se, při jakémkoliv dalším pokusu o zapnutí zase cvakne, ale nezapne se atd..
A ještě mám jedno LCD LG 32", které se zapne, ale obraz naní vidět, když na panel posvítím baterkou, tak tam ale je.. čili to tipuju na zářivky nebo tak.

Jen chci podotknout, že nejsem žádný praktikující opravář, spíš jsem myslel, že si tady někdo kdo třeba obor studuje, bude chtít přivydělat.
takze ta co ma ten prouzek - tak tam je tam na 100% vadný panel. Ta druhá co nejde zapnout... tak tam bude v hájí Y-SUS Bord.. bohuzel se musí vyměnit Y-SUS i Z-SUS. U toho LCD bude v prdeli Invertor nebo chybí pro něj napájení. Koukám že LG tady začíná propadat :arrow:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Jestliže jsou to stejné panely, tak slož ze dvou jednu placku.
kozoka

#7 Příspěvek od kozoka »

jezevec píše:Jestliže jsou to stejné panely, tak slož ze dvou jednu placku.
to je jasné - ale on chtěl mít dvě opravené ale to má smůlu. Ten model mi ani nic neříká. Když už tak PG1000 ale to je rok staý model
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

To kozoka . Prosím Tě , pro nás méně znalé , proč vyměnit oba , když sám píšeš , že vadný je jen jeden . Je to jen z důvodu určité pravděpodobnosti společné závady , nebo její jistoty ?
kozoka

#9 Příspěvek od kozoka »

BOBOBO píše:To kozoka . Prosím Tě , pro nás méně znalé , proč vyměnit oba , když sám píšeš , že vadný je jen jeden . Je to jen z důvodu určité pravděpodobnosti společné závady , nebo její jistoty ?
Prostě se mění oba v zarukách.... Ten kdo to dělá, tak ví že pokud vymění vadný modul tak za 2 měsíce to má zpátky :lol: proto
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Díky . A Ty sám nezkoušíš ty desky opravovat ?
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Promiň nejde mi to do hlavy . Nevím jak tady , ale to odchází jedna ta samá součástka ???? Jinak , jelikož občas SB navštívím , tak z desek vyhozených věcí beru , stejně jak z vrakovišť , díly na opravu .
kozoka

#13 Příspěvek od kozoka »

BOBOBO píše:Promiň nejde mi to do hlavy . Nevím jak tady , ale to odchází jedna ta samá součástka ???? Jinak , jelikož občas SB navštívím , tak z desek vyhozených věcí beru , stejně jak z vrakovišť , díly na opravu .
Je to tady furt do okola... odchází tam ten hybrid IPM (Integral power Module) Co tam ccheš opravovat? Je tam par driverů a dvě filtrační elka. Ty neodcházejí. Bohužel dneska je doba vyměny desek :? Na te plazmě aspon co opravovat je ale na LCD...tam už není pomalu co :lol:
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Díky , já ještě LCD uvnitř neviděl . Plácám se jen u klasiky . Proto se taky ptám a nijak se do toho nemontuju .
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“