Nevěnuji se opravám televizorů ikdyž jsem nějaké opravil, ale rodina mě požádala abych kouknul na tento typ televizoru. Vevnitř je TNP8EE007 chassis E-7. Televizor nemá obraz ani zvuk, takže jsem jej otevřel a zjistil, že obrazovka žhaví a po vypnutí se rozsvítí - blikne. Mám podezření že je mrtvý procesor - napájení 5V se jeví v pořádku. Televizor má cca 14 let co s ním - sběrný dvůr? Dá se vůbec SDA5222-A009 sehnat a za kolik?
Nereagoval na žádné tlačítko, obrazovka černá, žádný šum v reproduktoru. Po sedmém zapnutí (kvůli měření| to najednou jede a teď nevím proč. Nejelo to v sousední dědině, nejelo to u mne a napájení 5V,9V atd bylo ok. Jsem z toho jelen, teď nevím co mám hledat.
No zatím jsem nic nenašel. Nechám to uležet, buď se to projeví znova a pak to snad i naměřím, nebo to pojede. Tohle jsou nejhorší chyby, radši mám zařízení "mrtvé" ,když ožije samo tak se to těžce hledá.
Spoje jsem prohlédl, ale nic podezřelé jsem nenašel. Včera jsem to měl zapnuté hodinu, obraz celkem pěkný, zvuk ok. Dnes to jede taky, tak nevím co dál. Zatím půjde zpět, potom se uvidí. Prý to vypadlo když předělávali koupelnu - prý snad prach, ale vevnitř je to celkem čisté - je to zatím nejčistší televizor který jsem zevnitř viděl.