Oprava zosilňovača Yamaha

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dorques

Oprava zosilňovača Yamaha

#1 Příspěvek od Dorques »

Prepáčte za vytvárnie dvoch tém ale mam dva problémy :)
Takže mám doma zosilňovač Yamahu. Mám s ním ten problém že zvuk čo z neho vychádza...no nedá sa to počuvať...zvuk je skreslený a ešte ako z plechovky.
Neviete v čom môže byť chyba?...ako viem že pokiaľ to človek nevidí tak ťažko hodnotiť len či ste sa z niečím takým nestretli.
Tipujem že koncák by mohol byť v poriadku keďže mi to robí u oboch kanálov a pochybujem žeby v oboch odišlo to iste.
Filtračné kondíky som skúšal meniť (ako za mal som po ruke len kondíky 4700uF namiesto 12000uF) no nič nepomohlo.
Podarilo sa mi aj schému nájsť no dáko nepomohlo...
Tu je tá schéma:
http://www.kallhovde.com/yamaha/tricomp_scans/A-500.pdf
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od michalnb »

OOOOO MMMAMA! Mal som niečo podobné od SANYO a tam to robil vadný plochý kábel - prepoj dosiek: prepínač vstupov - korekcie, teda signálna cesta. Vymenil som kábel a prepájkoval niektoré GND kontakty - OK. Keďže ale skúšaš filtráciu, asi do toho moc nevidíš (NIČ V ZLOM). Tak sa s tým radšej netráp a posuň to niekomu zručnému cez Nf. Spomínaná porucha toho SANYO vznikla iba kvôli neodbornému zásahu - snahe o opravu koncáku.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Dorques

#3 Příspěvek od Dorques »

Oka netvrdím že som odborník ale jeden kondík bol nejako podivné nafuknutý...a viem že už neraz bola chyba práve v elektrolytoch...aj ked je pravda že zosík som ešte neopravoval.
A to s tým plochým kablom nie je zlý nápad keďže tiež ho tam mám. Tipujem že to bude niekde ešte pred koncákom...
A v pohode pokiaľ je oprávnená kritika potom nič zlého v nej nie je.
Ináč tie výkonové tranzistory už sú prepajkované...čiže nejaký zásah už do ňho bol.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Na světě se dějí věci . Proč by nemohl mít odpálené oba konce ? Stalo se mi samému . Měl jsem jen jednu testovací bednu . Tak jsem zapojil šňůru a pustil generátor , přidal jsem volume a odešla pojiska kanálu . Zapojil jsem druhýkanál a to samé . Až pak jsem začal měřit a ejhle , basák se zkratoval . A přestože to byl zes Sony s ochranami a byl studený , ani jeden konec nevydržel . Přidělal jsem si akorát práci .
Devo70

#5 Příspěvek od Devo70 »

NF sonda sa na to používa. Ak ju nemáš hocijaký nf zosilňovač malého výkonu - terbárs aj aktívne repráky od PC. Idem po ceste signálu. Pri podozrení na konce idem odzadu.
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

hraje to na všech vstupech stejně?
mění se zvuk, pokud pohneš s některým z poťáků?
mění se zvuk pokud zakvedláš s kabelama k poťákům?
gino

#7 Příspěvek od gino »

Keď nemáš základné veci na meranie audio (min. zdroj signálu a sledovač) tak tú Yamahu naozaj radšej nechaj odborníkovi.
Tento zosik je ešte celkom kvalitný a je ho škoda pre zberný dvor.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“