Pomoc s návrhem

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
caven

#31 Příspěvek od caven »

cermak píše:Myslim, ze kolega Bartl chce merit napeti pred bocnikem a za nim a proud dopocitat z rozdilu...

Co se tyce te neposkvrnenosti (uf, to je slovo), tak jsem si predstavoval, ze na predmet vpp2 pujdou prevazne lidi z gymplu - na posledni hodine se mi zdalo, ze se dobra polovina lidi nudila, kdyz jsem popisoval tranzistor pres hrusticky a jablicka... :P

Dobře tak se necháme překvapit, já jelikož měl už dlouho rozdělaný podobný projekt tak jsem ho chtěl dokončit. Tak prot jsem se ptal..
kovka

#32 Příspěvek od kovka »

Jako izolovane bocniky, lze pro radu aplikaci vyuzit napr. obvody
http://www.allegromicro.com/en/Products ... sensor.asp
Andrea

#33 Příspěvek od Andrea »

caven píše:
cermak píše:Myslim, ze kolega Bartl chce merit napeti pred bocnikem a za nim a proud dopocitat z rozdilu...

Co se tyce te neposkvrnenosti (uf, to je slovo), tak jsem si predstavoval, ze na predmet vpp2 pujdou prevazne lidi z gymplu - na posledni hodine se mi zdalo, ze se dobra polovina lidi nudila, kdyz jsem popisoval tranzistor pres hrusticky a jablicka... :P

Dobře tak se necháme překvapit, já jelikož měl už dlouho rozdělaný podobný projekt tak jsem ho chtěl dokončit. Tak prot jsem se ptal..

Měřit 10-bitovým převodníkem napětí před bočníkem a za bočníkem, pokud může být vůči zemi převodníku posunutý až o desítky voltů, a pak z toho počítat proud, je nesmysl.
cermak

#34 Příspěvek od cermak »

Tak nevim, jak to presne myslel, ale myslenka byla takova... :)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“