opet color Oravan
Moderátor: Moderátoři
opet color Oravan
-
wiktor
si zdroj ladícího napětí,může být napálený odpor /18K -2W/,vadné MAA550,ale pravděpodobně máš vadnou předvolbu,*vyběhané*
ladící potenciometry,a tady už se moc nenadělá,oprava většinou nemožná,nové předvolby již nejsou,v KERRu mívali náhradní předvolby i s DO,ale byly drahé a dávno již tomu.Jediné řešení zkusit nějaký jiný typ
předvolby,pokud si chceš *pohrát*.Jen nějakou *minutku* to trvá..
Po předělávce na DO se z Oravanu stal o třídu lepší televizor, doknce bych řekl, že lepší než pozdější modely Oravanu s DO typů LUX a 343. Dnes, když už tyto televizory mají obrazovky vesměs na odchodu, to není efektivní. Sady na předělávku dodávala do Kerru firma Atoll elektronic z Havířova. Daly se použít do Elektronů, Rubínů, Tesla 110, 110ST i do přenosných ruských C431.
Nevím, zda-li tato firma ještě vůbec funguje.
-
Návštěvník
-
62.24.83.192
Re: opet color Oravan
Kanálový volič si vyměnil a ladicí napětí ti nekolísá - tak jak se může ulaďovat. To mi hlava nebere. Jedině že by? Co si představuješ pod pojmem kanálový volič. Tuner nebo předvolbu? Jestli se ti nemění ladící napětí přímo na konektoru tuneru(=kanálový volič), tak pak se musí ulaďovat samotný tuner (=kanálový volič). Pozorovatelné uladění dělá změna ladícího napětí o pár desetin voltu. Pokud to na desetiny sedí pak musí být vada v tuneru(=k....)bob píše:Tentokrat se mi asi tak po peti az deseti minutach rozladuje.Vymenil jsem IO1.knalovy volic, modul, O ,lad.nap.nekolisa a porad se rozladuje.Co s tim?