Tesla CK-5330W

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DAC

Tesla CK-5330W

#1 Příspěvek od DAC »

U tv Tesla CK-5330W (chassis Daewoo CP-330) se v zdrojové části brutálně přehřívají 2 odpory 4k7 na poz.R808 a R810 (paralelně k sobě).TV normálně běží, ale tohle je o vyhoření bytu.Díky za radu.
jopo166

#3 Příspěvek od jopo166 »

ked ti ma vyhoriet byt tak ho radsej nezapinaj a daj do opravy lebo skoda bytu :oops:
DAC

#4 Příspěvek od DAC »

Dík, rada nad zlato. :roll:
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

DAC píše:U tv Tesla CK-5330W (chassis Daewoo CP-330) se v zdrojové části brutálně přehřívají 2 odpory 4k7 na poz.R808 a R810 (paralelně k sobě).TV normálně běží, ale tohle je o vyhoření bytu.Díky za radu.

Zkusit předělat na gril , tak se alespoň využije ta brutální tepelná energie . Ivan
dac

#7 Příspěvek od dac »

Takže jste se s sím nikdo nesetkal? Všechna napětí mi sedí, VN trafo najede, jen to pitomý zahřívání...
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

dac píše:Takže jste se s sím nikdo nesetkal? Všechna napětí mi sedí, VN trafo najede, jen to pitomý zahřívání...

Milý DACi , ač je Ti to k nevíře , tak každý odpor je více či méně tepelně namáhán . Vše záleží od výkonu , který se na něm ztrácí . Ty nejsi schopen doposud napsat napětí , které si na těch odporech změřil a ptáš se jestli je to normální . Pozistor také hřeje tak , že se nedá udržet v ruce a přesto to nikoho nevyvádí z míry . Takže , kolik voltů na těch odporech je ?
Ivan
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

DAC píše:U tv Tesla CK-5330W (chassis Daewoo CP-330) se v zdrojové části brutálně přehřívají 2 odpory 4k7 na poz.R808 a R810 (paralelně k sobě).TV normálně běží, ale tohle je o vyhoření bytu.Díky za radu.

Jsou to v podstatě "start - odpory", takže po nastartování TVP - mimo činnost => chladné. Zkontroluj si, "kam ti to přes ně teče" (zkrat, svody: C817, DF01, DF02, ale ani I801 není "z obliga") :!:

Dále píšeš: odpory 4k7 (paralelně) - jsou to originály, nebo už měněné? - v mém schématu mám R808 i R810 = 9k1/2W.
V dalším schématu z NETu vidím jen R808 (R810 není ani zakreslený!), bohužel jeho hodnota nečitelná !!! A i ostatní sch., co jsem našel na NETu, mají čitelnost takovou, že sch. Le Cygne Electronic jsou proti nim "nádhera" :lol:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od Návštěvník »

kokun píše:Jsou to v podstatě "start - odpory", takže po nastartování TVP - mimo činnost => chladné. Zkontroluj si, "kam ti to přes ně teče" (zkrat, svody: C817, DF01, DF02, ale ani I801 není "z obliga") :!:

Dále píšeš: odpory 4k7 (paralelně) - jsou to originály, nebo už měněné? - v mém schématu mám R808 i R810 = 9k1/2W.
V dalším schématu z NETu vidím jen R808 (R810 není ani zakreslený!), bohužel jeho hodnota nečitelná !!! A i ostatní sch., co jsem našel na NETu, mají čitelnost takovou, že sch. Le Cygne Electronic jsou proti nim "nádhera" :lol:

Honzíku "startovací odpor" téhle hodnoty (4k7:2) , to je dost silná káva . Sice podobnou ptákovinu mělo "LENCO" , ale jinak jsem se s tím nesešel . Můžeš dát na sklo schema toho zdroje ?
Díky Ivan
kokun

#11 Příspěvek od kokun »

To Ivan - bude to tak (startovací) - navíc píšu: 2x 9k1.
Sch. mám jen tištěné a nejde mi momentálně skener. Na http://www.eserviceinfo.com (ten odkaz není tajnej. ZdenekHQ) je jich několik (CP330) - čitelnost prachbídná, ale že jde "o start" z toho snad vyčteš.
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je zapojení alá prase.... Zlatý UC3842...

EDIT - z tohohle je to vidět líp (3W !) http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A4601.html
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

To ZdenekHQ - já vím, že ten odkaz není tajný - mně se jen nechtělo jej celý vypisovat (každý ho tu zná) :wink:
A "zlatý UC3842" - vždyť je taky podstatně novější než to TDA4601 :roll:
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od Návštěvník »

Přiznám se bez mučení , že TDA4601 mě nenapadla . U tohodle pokladu je taky zapojená ze střídy ? Přesto 2k35 , jak tam uvádí je žalostně málo . Ivan
fero7

#15 Příspěvek od fero7 »

Odpory 4k7 by mali byt skor do serie. Su iba pre start zdroja. Potom by IO mal byt napajany z impulzneho zdroja. Prever diodu ktora to ma na starosti. Z imp. trafa na pin 9.
Alebo je velmi, velmi nizka hodnota odporu, alebo zdroj neprebera funkciu napajania.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“