Nabíječka Nokia 6210

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Nagant

Nabíječka Nokia 6210

#1 Příspěvek od Nagant »

K mobilu Nokia 6210 mám nabíječku Nokia ACP-8E (5,1V/500mA), kterou běžně telefon dobíjím. Jelikož ji někdy nechám doma, dobíjel jsem už jednou v práci telefon zdrojem od printserveru AXIS (5,1V/2A).

Kolega mi říkal, že to není dobré a může odejít nějaký řídicí obvod nabíjení v telefonu, hlavně při zapnutí nabíjení zcela vybitého aku.

Měl jsem za to, že přímo v mobilu je nějaký regulátor proudu.
Opravdu je u nabíječky kromě napětí kritický i maximální proud, který je schopna dodat?

Aku v telefonu je Nokia BLS-2N 3,6V.
pole

#2 Příspěvek od pole »

No hej nabijacky u telefonou su zvacsa velmi make zdroje.
Teda ak pisu ze naprazdno ma napr 5V /0,4A tak nezatazena bude mat 8V a ak ju zatazis viac napr na 1A tak napatie klesne na co ja viem 2 V Takze nabyjacka vacsi prikon neda.
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Nevim ale neco musi byt i v mobilu nebot ja mam orginal cestovni nabijecku. Je to spinany zdroj hlidany optoclenem 5,7V/800mA a ten je fakt tvrdy. s tim nehnes ani o kousek a nabijeji se s nim vsechny nokie. Navic rizeni nabijeni li-ion , li-pol adt neni tak jednoduche ze by stacil nejaky proudovy zdroj
Internet - metla lidstva
Raptor181
Moderátor

#4 Příspěvek od Raptor181 »

V telefone je obvod CCONT ktory ma nastarosti napajenie a regulaciu a 4370621 ktory ma nastarosti nabijanie.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Nagant

#5 Příspěvek od Nagant »

V mobilu NOKIA 6210 jsem nahradil původní Li-ion akumulátor (měl jsem ho 5 let) akumulátorem A MAX Li-POLYMER 3.6V/1600mAh. Nový akumulátor používám necelého půl roku a začínám s ním mít problémy. Někdy je dobitý za 3 hodiny, jindy mu to trvá podstatně déle. Při posledním nabíjení se nabíjel víc než 12 hodin a vydržel v pohotovostním režimu necelé 4 dny. Používám nabíječku ACP-8 (lehký, spínaný adaptér). Mohl by v tom být problém, měl bych používat nabíječku ACP-7 (klasickou, s trafem)?

Nebo je problém buď v samotném aku, nebo nabíjecích obvodech telefonu? Tomu by odpovídalo, že už se mi jednou nechtělo při zcela vybitém aku nabíjení vůbec zahájit, nebo jsem během dobíjení nemohl zapnout telefon (to se mi s původním aku nikdy nestalo).
Nagant

#6 Příspěvek od Nagant »

Tak do telefonu jsem dal původní akumulátor BLS-2N a symptomy zmizely, jen musím cca každé tři dny nabíjet, aku je již slabý.

Proto se ptám - jaký aku koupit, originální Li-ion, který se může již někde léta válet (vadí to?), nebo nějakou náhradu? Jakého výrobce, resp. obchodní značky, máte s něčím dobrou zkušenost?
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“