Zdravím. Asi půl roku mám settobox s vestaveným diskem, ale před nedávnem se nám tu celkově (kdo ví proč) zhoršila kvalita signálu. Na normálním tuneru je to ok, sekne se to tak jednou za hodinu, ale když začnu nahrávat na disk, je od něj takové rušení, že se na záznam pak někdy ani nedá koukat... Nemáte někdo odzkoušený postup jak to odrušit? Dík...
Co elyty a filtrace vůbec? Já vím, je to ještě v záruce - tak bych to odnesl do prodejny a zkusil tam, na silnějším signálu - a následně to tam můžeš i nechat na reklamaci...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Tak vzhledem k ceně zařízení a vzdálenosti prodejce jsem se rozhodl se mu podívat na střívka... Uvnitř se nachází 2 desky, zdrojová a VF+věci okolo disku. Podle osciloskopu to vypadá, že když začne disk víc hrabat, tak se moc zvyšuje zvlnění a vznikne z toho rušení. Zatím jsem přidal tlumivku před napájení VF a v týdnu zkusím vyměnit elyty ve zdroji, moc se mi nezdají. Uvidíme co z toho vyleze, přinejhorším se k napájení použije PC zdroj.