Svářecí invertor s IGBT moduly
Moderátor: Moderátoři
-
PavelFF
Diskuse je tady:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 44084d0057
Ten invertor 7kW /200A se nezdá být můstek. Už jsem neměl čas to zkoumat, byly 3 hodiny ráno. Vinutí tam je páskové.
Je tam spousta příspěvků, akorát ta polština...
je tam toho spousta, i nějaká serv. dokumentace, ale nevím jak to stáhnout (musí se posílat nějaké SMS). Kdyby měl někdo tip...
Překvapilo mě, že i ta 7kW svářečka tam je řešena jako prop. měnič.
-
PavelFF
Po přihlášení dostaneš kredit 5 bodů, a za ně si můžeš stáhnout tak 1 -2 schémata a body jsou fuč. Další body si můžeš dokoupit (!), nebo vydělat nějakými příspěvky nebo radami ostatním (v polštině).
Takže, když chci stáhnout další schéma, založím si (v podstatě jednorázovou) novou mailovou schránku (na Seznamu, Atlasu a tak) a vymyslím si další totožnost do té elektrody (třeba Adam Malysz), čímž získám dalších 5 bodů a můžu si stáhnout další schéma - je to taková hra s překvapením - nevíš, co tam bude. Nic lepšího jsem nevymyslel, ale nová registrace zabere to asi 10minut a je to zadarmo.
Abychom neplýtvali adresami, silami a body , stáhnul jsem 3 různé Spawarky inwertorowe a dal je na upload. Můžete stáhnout nějaké další.
Chtěl jsem do uploadu přidat schémátko, ale někde asi dělám chybu. Neporadí někdo jak na to? Také mi nejde stáhnout 1104CEMINGL.PDF, jako by tam ani nebyl...
-
PavelFF
Primár je motaný taky licnou nebo drátem?
Proč je jedna půlka můstku z jiných tranzistorů než druhá?
S uploadem mám taky problémy - nedaří se mi to. Natahal jsem tam 4 soubory, hlásilo to jakoby úspěšně provedenou akci, ale jde mi otevřít jen jeden soubor - spawarka 7kW/200A.
Mimochodem jsem se kvůli tomu uploadu musel zaregistrovat. Teď jsem se chtěl přihlásit do diskuze, a když napíšu stejné jméno a heslo, tak to nefunguje. Copak je jiná registrace na upload a jiná do diskuse?
Ten upload je fakt zajímavý. Pokud to není problém, neposlal bys mi prosím PavleFF 1104 CEM INGL.PDF mailem? Dík.
-
PavelFF
Funkce té složité ochrany diod na výstupu je pro mě taky záhadou.
Kondíky v sérii s primárem - je tam 1M/275V spolu s 2M2/250V? Jsou na střídavé nebo ss napětí 250V? Předpokládám, že na efektivních 250V střídavých. Původně mě napadlo, že bych mohl použít několik paralelních kondíků ze stejné pozice v PC zdrojích, jenže ty jsou na stejnosměrných 250V, takže by to asi do plného můstku bylo málo(?)
Jak může mít trafo tak málo závitů, když má průřez jádra necelých dvou průřezů E55. Kmitočet je 2x větší. Napadá mě, že využívají větší sycení blíž ke kolenu, možná proto tam mají ten kondík. Nevím.
Kodenzátory v sérii s primárem jsou samozřejmě AC. Docela by mě zajímalo jak moc je kritická kapacita. Viděl jsem zapojení, kde správnou velikostí tohohle kondenzátoru (zřejmě v součinnosti s L trafa) dosáhli sinusového výstupu. Já na to chystám C 4uF s dovoleným proudem 8A, taky z nějakého spínaného zařízení.
Já jsem na E65 použil při 40kHz 45/2x10z. Zřejmě lepší materiál, vyšší kmitočet, jak píšeš větší sycení a v neposlední řadě perfektní chlazení (to trafo je celou plochou na chladiči). Však prý stála asi 18tis.
Takže všichni co zkoušíte něco podobného, dejte se do práce, jde to
-
PavelFF
Silové obvody jsou hodně předimenzované určitě mu to chodí moc pěkně, ale bohužel to je konstrukce hodně solidní, komplikovaná (spousta trimrů) a drahá.
Je tam i původní dokumentace spawarky 7kW/200A a ještě jedno schéma od podstatně jednodušší ale méně výkonné.
http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/spawarki/
Tady je k tomu diskuze:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... e4f8f7c8be