Mitsubishi color TV C21T7E

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
boda82
Kontaktovat uživatele:

Mitsubishi color TV C21T7E

#1 Příspěvek od boda82 »

chtěl jsem se zeptat jestli tuto tv někdo neopravoval,já si sehnal před vyhozením,Když jí zapnu tak jen jakoby cvakne VF trafo a nic.proměřil jsem kondenzátory a pár jsem jich vyměnil za nové,ale závada přetrvává...nevíte co s tím
boda82
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od boda82 »

Obrázek
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Schasi vypadá jak nové,jenže co jsi kde naměřil,nebo nenaměřil jsi vůbec nenapsal.Tak jak potom může někdo posoudit,kde je možná závada? :nevim:
boda82
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od boda82 »

nevím kde mám měřit... :cry:
sasaopravar

#5 Příspěvek od sasaopravar »

To mysliš važně?Tak zajdi do knihovny,vypujč hodně knižek o elektronice a TV a čti.Snad se ti rozsviti :idea:
boda82
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od boda82 »

Našel jsem v tý tv odpor výkonovej,kterej má honotu 4,7ohm a 7W když ho změřím tak má nekonečnej odpor neboli nevede...a je takovej "černější" tak jestli to může mít na to vliv?je v zdrojový části
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

Takovýto odpor je v každém TVP. Pokud neznáš jeho f-ci, ani v tomto (snad nejjednodušším) obvodu, který v TVP může být, tak se na to rovnou vy*er!
Když neumíš spolehlivě zjistit, či je dobrý, nebo vadný, jak chceš potom najít příčinu "jeho odejití"?

Toto fórum si pleteš s internetovým "Kurzem oprav TVP" 8O

EDIT - opsal jsi ten model TVP správně, poněvadž mi ani Mr. GOOGLE nenašel jediný odkaz.
Jinak té telce "téměř nic nebude" - a škoda jí pro SD, vzhledem k tomu jak je zachovalá :roll:
Honza - kokúň

#8 Příspěvek od Peterseal »

Tu mas nieco o spinanych zdrojoch: http://www.danyk.wz.cz/zdroje.html
Ak je na nom napisane 4,7 ohm a ma nekonecny odpor a mas dobry merak tak je preruseny. Musis blizsie lokalizovat a zistit co v tom obvode robil-potom zistis preco odisiel :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

Milý"bodo82",jak jsem tak pročetl tento příspěvek od shora až dolů,tak jsem také v "koncích",jak Ti nejlíp poradit. :nevim:
Dokonce i moje manželka(a to si myslím,že je technický antitalent)řekla,že si tu z nás všech děláš pořádnou srandu.Já se k jejímu tvrzení mohu tak akorát přidat.
Jak se ovšem mýlím,tak se drž rad,které Ti dali:"sasaopravar","kokun". :!:
Mysteri

#10 Příspěvek od Mysteri »

boda82 píše:Našel jsem v tý tv odpor výkonovej,kterej má honotu 4,7ohm a 7W když ho změřím tak má nekonečnej odpor neboli nevede...a je takovej "černější" tak jestli to může mít na to vliv?je v zdrojový části

Tak to je HALUZ :lol: Tú telku daj do ruky niekomu, čo tomu rozumie, na99% to bude prkotina, a Ty zostaň, čo sa týka elektroniky, pri ,,menení žiaroviek"... :agree:
boda82
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od boda82 »

zdravím...tak v tý tv je špatnej tranzistor F313PI a ten odpor si vzal sebou..tranzistor se nachází v napájecí části TV..koukal jsem u něj na datasheet a je to obyčejne tranzistor s velkým napětím 450V,Betou 30 a rychlím spínaním...nevěděli bystě někdo o nějakým podobným který by tam fungoval?

Vlákno bylo pročištěno a přesunuto ze servisní části sekce. Pokračujte zde, děkuji. Killroy
gabel

#12 Příspěvek od gabel »

kokun

#13 Příspěvek od kokun »

boda82 píše:zdravím...tak v tý tv je špatnej tranzistor F313PI a ten odpor si vzal sebou..tranzistor se nachází v napájecí části TV..koukal jsem u něj na datasheet a je to obyčejne tranzistor s velkým napětím 450V,Betou 30 a rychlím spínaním...nevěděli bystě někdo o nějakým podobným který by tam fungoval?

Žes teda od února ale pokročil - tos ještě za tu dobu nenastudoval, co tam vrazit? A co takhle příčina toho odejití (a co třeba ještě ssebou po cestě vzal, ...), to tě nezajímá - nebo čekáš, že když tam vrazíš jiný, že hned hudeš tancovat kolem telky, jak ti krásně jede?
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od boda82 »

vzal sebou jen ten odpor pač tím odporem byl byl napájen a jakmile se spálil tak odpor byl přímo na zem.takže to nevydržel...
Killroy
Moderátor

#15 Příspěvek od Killroy »

To je jen důsledek, ale ne příčina. Stáhni si z netu schéma k modelu C21T7S a oprav to. Jako zdrojový trand použij MJF18008 (třeba).

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“