Chci inovovat ovládání elektrokotle se dvěmi tělesy 3x2000W(2x6kW) pomocí PLC + panel na rozvaděči, ukládáním provozních dat, polovodičovými spínacími poly a občasným přenosem dat do PC.
Současný stav je takový, že spínání je realizováno pomocí dvou stykačů, přičemž jedno těleso mám zpožděné kvůli rázům do sítě, toto je ovládáno prostorovým termostatem a termostatem na kotli(voda), na kotli je ještě jeden termostat pro ovládání čerpadla.
Po instalaci termo-ventilů na všechny radiátory dochází po prohřátí systému k častému spínání/vypíaní obou těles, proto jsem se rozhodl pro inovaci. Nové řešení si představuji takto:
- přidat teplotní čidlo na vratku(po prohřátí systému používat pouze 1. stupeň - jedno tělěso na udržování teploty
- stávající termostaty na kotli vyměnit za jedno čidlo, jež bude sloužit pro spínání těles a čerpadla
- měřit proud jednotlivých těles, ten přepočítávat na příkon
- případně systém doplnit i o venkovní čidlo teploty
- všechny provozní údaje zobrazovat na panelu a hlásit mezní hodnoty a poruchy
- provozní data ukládat do paměti PLC
- možnost připojení PC a stažení dat
Mám představu jak toto realizovat, ale moc rád bych získal nestranné a odborné rady od Vás, kteří mají s PLC větší zkušennosti, než-li já. Mám k dispozici LOGO! a S7-200. Uvítám všechny podněty, nápady, rady apod.
DÍKY MOC!!!