Termostat z PE 1/2009

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

Termostat z PE 1/2009

#1 Příspěvek od wlezley »

Dobrý den, chtěl bych poprosit o pomoc nebo radu. Potřebuji držet nastavenou teplotu ve varné konvici +/- 80 stupňů. Hledal jsem po webu a našel v časáku PE 1/09 Digitální termostat s čidlem DALLAS. Přesně tohle se mi líbí, bez zásahu do konvice (vlastní zásuvka) pokud se něco pokazí tak se sama vypne, prostě super. Bohužel nemám patrony se porvat s tím PICem. Nemám programátor a neumím to :-( Našel bych za úplatu bastlíře co mi s tím pomůže? Nebo na koho se obrátit? Děkuji všem za reakce.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Pro udržení teploty vody s tolerancí +/- 80°C není třeba žádný trermostat :lol: Za normálního atmosferiského tlaku voda v kapalném skupenství drží teplotu docela přesně v rozsahu 0 - 100°C :D
Jinak k tomu termostatu: použil bych místo DS18S20 typ DS1631. Komunikuje přes I2C a má v sobě funkci termostatu zabudovanou. Navíc 8mi vývodové pouzdro má i výstup pro funkci termostatu. Jednoduše se jednou přes sběrnici I2C nastavi horní a spodní hranice spínání a rozpínání termostatu a vývodem se bude ovládat potřebné. A není k tomu třeba mikrokontrolér. Nastavit DS1631 lze i přes počítač přes sběrnici I2C.
wlezley

#3 Příspěvek od wlezley »

Obsah v konvici nesmí vřít ;-) o vodě nebyla řeč. prostě potřebuji udržet a mít informaci o 78,15 C. Díky za info, konstrukci zvládnu, laborovat ne ;-(
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od GeorgeB »

wlezley píše: prostě potřebuji udržet a mít informaci o 78,15 C. Díky za info, konstrukci zvládnu, laborovat ne ;-(

Destilace alkoholu? :D
Jen jsem vymýšlel variantu bez použití mikroprocesoru. Ovšem pokud je třeba digitálně zobrazovat teplotu, tak se omlouvám za vymýšlení blbostí. S programováním PICu poradí jiní.
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

Nemám PE01/09, co je tam za procesor a co přesně potřebuješ?
Naprogramovat a poslat?
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Doporučil bych Ti termostat z konstrukční 05/2004 od dovedy . Má i modulovaný výstup a dvě hodnoty teploty , takže do blízké jede v určeném výkonu , když se blíží nastavené teplotě , tak ještě ubere na výkonu-lze nastavit a po dosažení teploty vypne . A zpět totéž . Je to s obyč PICem , který Ti naprogramuje , tedy správně vypálí program , téměř každý , i já .
wlezley

#7 Příspěvek od wlezley »

Zní to velmi zajimavě, předpokládám že měření teploty bude externě (není problém), bohužel nemám zdroj. Neroste někde? Moc díky za tip.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“