Televizor má malý vodorovný rozměr obrazu, z každé strany cca 2 cm chybí a nedá se to roztáhnout trimrem na modulu R. Ten je OK, zkoušen v jiném Oravanu. Napájecí napětí 12V pro modul je OK. Kde hledat chybu? Televizor jsem dostal jako úplně tuhý a byl vadný násobič, po výměně dělá tuto chybu. Může to dělat násobič?
Díky všem za radu, závada vznikal výměnou za (použitý) modernizovaný násobič ZEPE 5/6 a v servisáku k tomu psali, že tento násobič má jinou vstupní kapacitu a je k němu jiné VN trafo. Takže stačilo dát z vraku jiné VN trafo a bylo vše v pořádku.
To omegatv"]Mysliš že je obraz zuženy z lavej aj pravej strany ,tak to neni vertikal ale horizontal.A chyba sa hlada v obvode VN.Tj aj nasobič Milý Omego , pojmy horiz. a vertikál jsou mě dostatečně známé a na korekci (úpravu rozměru vertikálu) jsem se ptal , protože jestli s ní bylo nutno hýbat , tak to logicky svědčí o vyšším vn. Vedla mě k tomu zmínka o výměně kaskády. Takže sestup s oblak dolů a tiše seď v koutku na prdeli a neotravuj nejapnýma připomínkama, když se baví dospělí . Ivan