prosím pomozte už nevim jak dál.
TV zapnu ze standby, krátce zabudí do horizontálu, frekvence klesne z 52kHz na 32kHz pak vypne buzení. Vertikál jede. Ledka je zelená nepřejde na žlutou.
VNtrafo - OK
svitkové kondy v kolektoru - OK
3 diody v korekcích - OK
cívky v korekcích - OK
vychylovačky - OK
napájení budícího trafa - OK
zpětnbá vazba - OK
zenerka ve zp. vazbě - OK
deflection procesor TDA9332 - OK
MOSFET v korekcích - OK
operák LM358 - OK
digitální tranzistor v buzení - OK
Diody na výstupech VNtrafa - OK
Napájení horizontálu a procesorů - OK
Je to prostě fetiš.
Když odpojim korekce tim že vyndam odpor 15ohm mezi cívkou a mosfetem tak se to po zapnutí celý splaší a začne to šíleně pištět. Do horizontálu to budí nejakej náhodnej bordel. Vypadá to jako tři obdelníky náhodně dlouhá mezera a pak zase tři obdelníky.
Když skratuju spodní diodu v modulátoru tak se to udrží v chodu ale dává to malý napětí, obrazovka malinko žhaví nic víc. V tomhle stavu když to jede tak nejde z procesoru skoro žádný buzení pro korekce. Je tam ss úroveň 7V na který je 50mV parabolický průběh takže operák a mosfet si to nepřeberou.
Já už vážně netušim,. Dneska jsem s tim strávil celej den a nic,. Vedle jsem mněl ještě jednu stejnou, která jede takže trafo, procesor, kondy, cívky jsem si mohl pujčit navíc jsem našel ve skříni HR náhradu trafa, takže i to jsem skusil a nic,.. Při těch laboracích jsem si odpráskl koncový tranzistor, takže už je tam jinej ani ten to nemohl dělat.
Nakopněte mně někdo, už fakt nevim čim by to mohlo být.