Počítadlo
Moderátor: Moderátoři
Není podmínkou, aby škola sponzorovala studenty, byť jen korunovými položkami. Vždyť dnes jim nic moc nebrání v tom, aby si součástky opatřili sami za za svoje. Pryč jsou časy, kdy za týdenní kapesné průmyslováka na intru byly nanejvýš dva tranzistory 103NU70....
Už som stihol aj súčiastky nakúpiť...jediný dekóder čo mali tak to bola 7447...čiže budem musieť to ešte negovať. Nejako mi divne preblikáva v multisime no snáď v reale nebude to robiť.
Ešte som sa chcel spýtať ten kondík a rezistor je za akým účelom tam?...lebo funguje mi to aj bez toho.
Dorques píše:Andrea, ďakujem veľmi pekne za schému ... ale už slúžila len ako kontrola
Už som stihol aj súčiastky nakúpiť...jediný dekóder čo mali tak to bola 7447...čiže budem musieť to ešte negovať.
Co budeš negovat?
Dorques píše:Ešte som sa chcel spýtať ten kondík a rezistor je za akým účelom tam?...lebo funguje mi to aj bez toho.
Chceš říct, že ti to funguje v simulátoru, tak schválně co to udělá v reálu, možná pak pochopíš, na co tam ten kondík s odporem je.
Vie niekto poradiť čo urobiť?...čo je horšie treba mi to zajtra odovzdať čiže veľke zmeny v DPS nepripádajú do úvahy.
Nájde sa tu nejaký záchranca (kyňa) ?
A bude to makat. Bez těch odporů pozná invertor jen sepnutý výstup dekodéru jako log 0, rozepnutý nepozná, bere ho jako odpojený vstup.