Schema k staremu nemeckemu "syntetizatoru" MATADOR

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pole

Schema k staremu nemeckemu "syntetizatoru" MATADOR

#1 Příspěvek od pole »

Objavili sme u nas v skusobni stare nemecke elektricke varhany MATADOR tak zo 60tich rokv:) Dokonca sa podla neho volala aj jedne Beatova skupina c Ceskoslovensku - Matadors. Je to hrozna strojarna ale ma to prijemny a zaujimavy zvuk chceli by sme to dat dokopy. Toš Kult je kukt:)

Preto zhanam schemu a kadejake info o tejto masinke :) Potrebujem info ako to naladit a tiez nefunguju dake registre. Na nete sa mi nic nepodarilo vygooglit ak by niekdo nieco mal prosim dajte vediet Diky.
auja

#2 Příspěvek od auja »

Kdesi jsem měl prospektor od varhan MATADOR. Celé odpoledne hledám a hledám, ale marně. Místo toho kde se vzal, tu se vzal, návod na dozvukové zařízení, jak jsme o něm psali ve fóru (pružiny z teplometu). Pokud máš o návod zájem, tak napiš. Ale zpátky k tématu. Prospekt, by Ti byl stejně na prd. Zkus sehnat nebo si vypůjčit knihu Rudolfa Sýkory, Elektronické hudební nástroje a jejich obvody z roku 1981. Kniha obsahuje výklad o principech a rozdělení hudebních nástrojů, rozbor a popis jednotlivých částí obvodů a ukázky některých konstrukcí. V knize sice nenajdeš Matadory, ale perfektně pochopíš princip synťáků. Nechci Tě podceňovat, ale jsou tam dost dobrý vychytávky, které dnes v digitálním světě nenajdeš.
pole

#3 Příspěvek od pole »

Jedine co som o tom nasiel je tu :
http://www.vermona.de/htm/mat26.htm
Ale v podstate tam nic nieje :(

Tu knihu mame kamarat mi ju ukazoval ze ju dakde dostal. Kuknem do nej :) Dobry napad diky.

Ak si nasiel navod na ten REVERB som hrozzzne rad :) Posli mi ho prosim na maila pole@centrum.sk DIKY moc.
auja

#4 Příspěvek od auja »

Teď tady čtu z 60.let, jsou tam elektronky?
pole

#5 Příspěvek od pole »

Nie tento sintak je uz kompletne tranzistorovy.
auja

#6 Příspěvek od auja »

Mám v záloze další knihu, ale to nic. Posílám Ti ten návod. Návod je jen ofocen. Já scanner nemám a kámoš přijede až příští týden. Tak alespoň něco.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“