Rozsah výstupného napätia batérie Li-Ion
Moderátor: Moderátoři
Rozsah výstupného napätia batérie Li-Ion
chcel by som sa spýtať, aký je maximálny rozsah výstupného napätia batérie Li-Ion 3,6V... neviem, či min výstupné napätie, ktoré môžem použiť je 1,5V? Maximálne výst. napätie bude asi 3,6V...pri nabitej baterke. Ide o to, že s akým max. a min. výstupným napätím môžem počítať, aby sa mi tá baterka nevybila pod nejakú kritickú úroveň, čo by jej už škodilo...
Vopred ďakujem za info...
vonder123 píše:Zdravím,
chcel by som sa spýtať, aký je maximálny rozsah výstupného napätia batérie Li-Ion 3,6V... neviem, či min výstupné napätie, ktoré môžem použiť je 1,5V? Maximálne výst. napätie bude asi 3,6V...pri nabitej baterke. Ide o to, že s akým max. a min. výstupným napätím môžem počítať, aby sa mi tá baterka nevybila pod nejakú kritickú úroveň, čo by jej už škodilo...
3,6V je nominální napětí, nabitá má přes 4V. Vybíjet by se neměla pod 3V a pod 2,4V se vybíjet nesmí, resp. s napětím pod 2,4V už se nesmí normálně nabíjet.
Andrea píše:vonder123 píše:Zdravím,
3,6V je nominální napětí, nabitá má přes 4V. Vybíjet by se neměla pod 3V a pod 2,4V se vybíjet nesmí, resp. s napětím pod 2,4V už se nesmí normálně nabíjet.
Vďaka za rýchlu odpoveď...
vonder123 píše:Ešte by som sa spýtal, čiže keď sa batéria nabíja, tak je na nej napätie 4V a potom keď ju odpojím tak po nejakom ustálení bude mať 3,6V, alebo viac?
Nabíjí se na 4,1V až 4,2V. Když ji odpojíš, tak bude mít přes 4V dokud ji pod ně nevybiješ. Má samozřejmě také nějaké samovybíjení, ale poměrně malé. 3,6V má už tak z poloviny vybitá.