Dvě trafa
Moderátor: Moderátoři
Nebster píše:Ty trafa jsem si chtěl spojit, páč si chci postavit zdroj (ze součástek co doma najdu). Mám tu LM350, který by mi měl dodávat do zátěže až 3A , ale když ho zapojím podle datasheetu a zkratuju výstup, tak mi tama teče jenom 350mA. Výstupní napětí je dobré (v rozsahu 1,25 V - 30V) . Nevíte kde by mohla být chyba??
Chyba je v tom, že mu zkratuješ výstup, to snad není normální provozní stav. Pokud ho napájíš >30V tak ti ani při 1,2V na výstupu nedá víc než 1A natož při zkratu. Pročti si datašít.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Nebster píše:Ty trafa jsem si chtěl spojit, páč si chci postavit zdroj (ze součástek co doma najdu). Mám tu LM350, který by mi měl dodávat do zátěže až 3A , ale když ho zapojím podle datasheetu a zkratuju výstup, tak mi tama teče jenom 350mA. Výstupní napětí je dobré (v rozsahu 1,25 V - 30V) . Nevíte kde by mohla být chyba??
a preco skratujes vstup? Prosim vysvetlenie. A tych 0.35A je tam asi preto ze ten IO to tak obmedzi.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Nebster píše:j ted sem se dival tak má zřejmě ochranu proti přetížení. No ale pořád nevím jak zjistit jestli opravdu dodává do zátěže ty 3A ??, protože co jsem měl to jedno trafo na zdroji tak ten dodal při zkratu 1,5 A, no a když mám tedkom dvě spojené paralelně po usměrnění, tak by měly být schopny dodat ty 3A.
ohmov zakon nic? Nemam nic proti odskusat skratuvzdornost zdroja, ale nie preto ze chcem aby tam sli 3A
Nebster píše:j ted sem se dival tak má zřejmě ochranu proti přetížení. No ale pořád nevím jak zjistit jestli opravdu dodává do zátěže ty 3A ??, protože co jsem měl to jedno trafo na zdroji tak ten dodal při zkratu 1,5 A, no a když mám tedkom dvě spojené paralelně po usměrnění, tak by měly být schopny dodat ty 3A.
Třeba tak, že nastavíš na výstupu 30V a připojíš jako zátěž odpor 10Ohmů/100W.
Nebster píše:tak bud jsem blbej a nebo nevim, vyzkoušel jsem spostu odporu od 0,3 po 1K a proud je pořád 0,35A
Pri odporu 1kOhm jako zatez je proud tim odporem 0,35A? To jses v tom pripade to, co pises. Si spocitej jaky by na nem byl ubytek
Nebster píše:já vím že je to kravina, ale prostě je to tam
Jak muzes takovou volovinu tvrdit? Rikam ti znovu...sedni si k tomu, dej si panaka a znovu se nad tim zamysli. Tohle proste NELZE
Kdyz ten odpor 1k z vystupu odpojis, tak proud zadny netece? Kde mas zapojenej ampermetr? Nemas na desce zkrat?