OK Line 5510, načervenalý obraz
Moderátor: Moderátoři
OK Line 5510, načervenalý obraz
-
Návštěvník
Pak je tam na druhý straně KEC-VER 990826. Tak asi bude směrodatný PTZM02. Mohl by mě někdo teď poradit, na co mám jít? Když jsem telku otevřel, nebyla ani pořádně zaprášená a je mi líto ji vyhodit, dokud s ní něco nezkusím. Díky.
Killroy
- Přílohy
-
Z_chassis_RGB.jpg- (62.24 KiB) Staženo 143 x
Robosand píše:Takýto problém som riešil X-krát. Na 99% je vadná obrazovka, ale... v jednom prípade (Philips chassis GR1X) sa mi podarilo zvod odstrániť (určite iba dočasne), ale zatiaľ fachčí. S protokolu vidím, že zákazník prevzal TVP 5.6.2007 a asi pred mesiacom mu ešte fungoval. Skús umiestniť obrazovku tienidlom dole a jemne poklepkávaj na jej hrdlo. Samozrejme úspech tak na 0,5%, ak nie menej...
Tak zkusit to může (nic za to nedá !!) - i když je to spíše "amatérské řešení". Lepším (a hlavně "účinnějším") řešením by bylo, "odpálení toho svodu" pomocí regenerátoru obrazovek (nedivte se
stasek píše:Ty tranzistory jsou C3229, hledal jsem datasheet a asi to bude KTC3229, protože jenom s tím C nenajdu nic. Jedna dobrá duše mi poradila vyměnit je všechny tři. Takže až zjistím ekvivalent, tak to zkusím.
Tak tranzistory budou na 99,9% typu 2SC 3229 - výrobci na malou plošku toho trandu netisknou celý typ
(Při malé ploše, by se tam ani kolikrát celý typ nevešel !! - a proč taky, když stejně všechny začínají tím 2Sx xxxx - 2SA xxx, 2SB xxx, 2SC xxx, nebo 2SK xxx. Takže natisknou pouze: A xxx, B xxx, C xxx, nebo K xxx)
Kdysi ve slovenských TECHNICKÝCH NOVINÁCH psávali: "Máte fígeľ, napíšte"