TV Panasonic TX25CK1P/M, chassis Z8
Moderátor: Moderátoři
goliasinek píše:tak jsem z TV moc nepochodil.Odvezl jsem ji ke známému opraváři.ten to tam měl týden...
A když jsi to přinesl od toho opraváře,tak jsi to doufám zapnul hned. Tím pádem můj předešlý příspěvek považuj za bezpředmětný.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem z TV moc nepochodil.Odvezl jsem ji ke známému opraváři.ten to tam měl týden a pak mi řekl že měnil tranzistor.
Doufám,že Ti ten televizor u sebe po "opravě"vyzkoušel.
TV jsem přivezl domu a po zapnutí svítí ST.by. Když zmáčknu tl.STR pro rozběh TV tak je slyšet sršení VN pak hned je slyšet že vypne relátko a za 2s zase se snaží naběhnout a zase vypne.A takhle to dělá pořád dokola.
Také bych rád věděl,jako"pajosek2",zda jsi tu telku zapnul hned po přivezení domů.
- goliasinek
- goliasinek
Otevřel jsem ji opět.pořádně jsem prohlídl plošňák a našel jsem na dvou místech steklý cín.(takže byly spojeny dvě cesty které být neměli).jednou v obvodu E/W. a druhé ve vertikálu.To jsem opravil.
Zkusil jsem ji zapnout ale dělá stále to samé.To je,že se zapne VN.telka se snaží najet,ale pak se vypne do st.by a zase se snaží najet a takhle to jde pořád dokola.
myslím si že by něco mohlo být v obvodu žhavení obrazovky.když to zapnu poprvé (když jsou kondy vybité)snaží se najet asi tak 4s a pak se začne vypínat.Když ji tedy vypnu (kondy zůstali ještě nabité) a hned zase zapnu tak to už není 4s ale 1s.Může někdo poradit na jakou část obvodu se zaměřit?
Hledal jsem další takové cínové slitince,ale nic jsem už nenašel.
je vidět že tam je plno povyměnováných kondíků,nemůže mít některý z nich ss zkrat?Měřil jsem je ESR metrem ale tím se zdají být OK.Nemám ten měřič který pozná i ss zkrat
nechci od vás radu,vyměn to a to,ale na co se zaměřit