Crifodo píše:Co tě vede k téhle topologii bez odděleného sekundáru, nebo to je jen princip?
Nejde o svod vybíjecím odporem, ale samotným kondenzátorem, který podle kondice už měkký zdroj VN prostě nedokáže naformovat a nakrmit potřebným proudem. Ten proud může být při větším napětí klidně 20 mA tvůj špičkozdroj už to nedá. Na tvar a rychlost budicích impulsů ses díval?
Praktičtější by se mi jevil měnič s některým parametrem řízeným podle nabíjecího proudu a pak zastavený hlídačem napětí, protože pro rozumnou aplikaci potřebuješ stabilní napětí pro výbojku. Mimochodem, co je to za typ a jakým kabelem k ní hodláš přivádět ten kilovolt?
V měničích pro poněkud větší výkony jsme v podobném zapojení používali sice toroidy, ale slepené do trubičky a vinutí bylo na vzniklém tělesu pak válcově, asi jako na feritové anténě.
Zatim jen zkousim co bude pouzitelny. Toto je nejjednodussi
Tvar obdelniku na gate je v pohode, hranu jsem sice nemeril, ale vypadala OK.
Hlidani napeti tam samozrejme bude, chtel jsem ho udelat regulovatelny, treba od 600 V do 1000 V. Podle pozadavku intenzity zablesku.
Vybojka je Tesla XV 80, draty od kondiku na elektrody budou nejaky silnejsi lanka v silikonove buzirce.