indikátor stavu paliva
Moderátor: Moderátoři
Ale sam zkus toto - podle obrazku vytahni z ovladace infradiodu, zapoj pres potak a strc do trubky, z druhe strany dej TSOP a jeho vystup zapoj na sluchatko. Trubicku napln benzinem {mozna ze zacatku bych to zkusil s mirne obarvenou vodou}. Trvale zmackni liovolne tlacitko, potak dej na nulu a ve sluchatku to bude chrcet. Zkus ted pridat na potaku, az to prave prestane chrcet, pak snizuj o neco hladinu a melo by to zase zacit chrcet. Pokud se to bude rozumne chovat [hodnotu potaku jsem strelil od boku, je to ted jen na vyzkouseni funkce a musis ji vyzkouset], tak pak uz by se to dalo realizovat.
- Přílohy
-
hladina.PNG- (7.68 KiB) Staženo 156 x
Tam byl na měření paliva plastový klacek( měrka) a nutnost lézt do nádrže. Inspiraci jsem nasával z pravěkéhoAR či RK.
Celé to může a musí být subtilní a zárovenˇkompaktní.Omezit se na konstatování, že se to komerčně vyrábí bez uvedení kontaktu je k ničemu.
Pouze to ukazuje, že idea je správná. Praxe ukazuje,že v jednoduchosti je síla a každá serepetička navíc realizaci prodražuje a přináší zvýšenou možnost kiksu. Jinak přijměte můj obdiv- létání patří k mým nesplněným
snům. Není ale všem dnům konec-třeba jednou. Ta poslední Ledka by
mohla být samoblikající jako indikátor blížícího se pádu.
SEndyx neboj sa rozumu mám dosť. Keď drbneš je na krosne oveľa väčšia šanca, že ťa zapáli skrat akumulátora alebo dobíjanie alebo zapaľovanie.
takže při náklonu to bude fixlovat. Já si myslím, že tady na Bastlírně je
dost lidí, pro které by to nebylo problém udělat- atˇuž v jakékoli variantě.
Problém je spíš v tom , že si uvědomují, že na tom bude do jisté míry záviset život člověka. Mimochodem-na čem létáte- na Rotaxu?
e-man.
Řekl bych, že to je nejschůdnější cesta za rozumnou cenu. A je pak jedno, jestli těmi kontakty rozsvěcíš přímo jednotlivé LEDky nebo jimi zkratuješ odporový řetězec, jehož celkový odpor indikuješ třeba LEDkovým bargrafem.
Čím méně součástek, tím vyšší spolehlivost.