Taky jsem to chtěl řešit , napojil bych to s oběhového čerpadla, dá se počítadlo provozních hodin koupit občas na aukru, ale nakonec jsem koupil nový termostat PT 21 a ten počítadlo má. Dá se tamtéž sehnat za rozumný peníz. Nemusím v kotli nic bastlit a účel to splní.
No ja to chci proto abych mohl spätne sledovat kedy kotol ide a kedy nie a ako dlho, a druhy dôvod je bastlit. A ten termostat PT 21 ukazuje iba celkový čas prevadzky kotla. tak čo je tu niekto kto skúsal nejaky datalloger?
A s tým obehovým čerpadlom je to tiez zaujimave.
No ono podle mne záleží co -kdy a jak přesně chce dotyčný měřit. Já mám obyčejný Dakon s modulácí Kotel se zapne termostatem,zapne čerpadlo hořák a topí a moduluje, při provozu mi nedochází k cyklovaní kotle, mám dost velký rozdíl teplot při minimální velikosti plamene, takže do doby vypnutí prostorového termostatu vlastně "žere" plyn. Po vypnutí mám nastavený ještě doběh čerpadla cca 5min. Takže v mojem případě by toto měření bylo dostatečně přesné. Jinak v domě bydlíme, takže nepoužívám zámrazovou ochranu. navíc pokud by chtěl někdo nějak měřit spotřebu plynu, tak nevím jak by se popral s modulací výkonu.
Ale jinak souhlasím.