LG LV 971N

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
steny

LG LV 971N

#1 Příspěvek od steny »

ahoj, mám výše uvedené video a po zakoupení set-top-boxu nemohu propojit video a digitální vysílání - dělám někde chybu?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jenys »

steny píše:ahoj, mám výše uvedené video a po zakoupení set-top-boxu nemohu propojit video a digitální vysílání - dělám někde chybu?

Jo děláš :lol: V první řadě zkus lépe popsat tvůj problém. Napiš jak co propujuješ, jakým kabelem a tak. Kolik má video scartů, kolik set top box a tak. Potom možná budeme moci něco poradit :lol:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
steny

#3 Příspěvek od steny »

set-top-box má 2 scarty, video taktéž - je to zapojené přesně podle návodu v set-top-boxu v systému TV - DVB-T-video. Jak to mám posat blíž? Omlouvám se..
sasaopravar

#4 Příspěvek od sasaopravar »

steny píše:set-top-box má 2 scarty, video taktéž - je to zapojené přesně podle návodu v set-top-boxu v systému TV - DVB-T-video. Jak to mám posat blíž? Omlouvám se..

Popiš nam to jak blbum,ten tvuj navod nema každy před sebou.Jinak jestli ti jde settopbox a video přez něj ne tak u nekterych vyrobců je treba ten přijmač přepnout do stand-bay aby to šlo.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

steny píše:set-top-box má 2 scarty, video taktéž - je to zapojené přesně podle návodu v set-top-boxu v systému TV - DVB-T-video. Jak to mám posat blíž? Omlouvám se..

Mám podotázku....samotný set top box ti funguje? Pokud ano, tak pak bude potřeba zjistit, jestli ze set top boxu jde správně signál do videa. Ale pořád tu nepíšeš, jak to máš vlastně propojené :roll: Předpokládám, že chceš nahrávat ze set top boxu, ale pokud tvůj set top box nemá dva tunery, mohl by jsi nahrávat jen to, na co budeš koukat. Předpokládejme že máš jednotunerový set top box, pak bych zapojil set top box do videa, do vstupu pro nahrávání z externího zařízení a video zapojil do TV. Další co nevíme, je kolik má TV scartů, jaká to vůbec je? Pokud by měla více scartů, pak bych zapojil video do TV druhý scart a set top box také do TV první scart. Z druhého scartu na set top boxu bych to propojil na scart videa pro externí zařízení. Výstupy do TV by měly být označeny TV, ty druhé jsou decodér a pod. Pak by mělo stačit navolit na TV správný vstup pro video, či set top box. Zase nevíme jestli máš TV analog, nebo už digitál? Protože to by zase měnilo situaci a proto musíš více popsat ty tvé zařízení, neboť nejsme jasnovidci :lol: Doufám, že jsem tím nezpochybnil tvou inteligenci :D :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
steny

#6 Příspěvek od steny »

Mou inteligenci jsi rozhodně nezpochybnil, nemusím vědět všechno - jen úplně neumím vystihnout, co nevím, že je jinému nejasné. Takže: TV tuner analogový-proto DVB-T (ten rozhodně funguje, digitální příjem mám). TV má pouze jeden scart (druhý naznačený - znamená to něco?), DVB-T je levnější, takže bude asi ten jednotunerový... Ve zdířkách je to propojeno správně (kontrolovali jsme to) - maximum, čeho jsem v nahrávání docílila, bylo, že jsem nahrála puštěný program digitálního vysílání - což je mi na 50%. Když jsem se pokusila přednastavit na videu čas a program nahrávání a vypla jsem TV, tak nahrávání sice spustil, ale vyladěného programu na videu (v tomto modelu, možná u všech? je třeba vyladit televizní kanály a jenom ty jdou nahrávat - v tom je asi hlavní problém). Jestli mi řeknete, že video je staré, tak to akceptuji, ale kdyby byla jiná možnost... Omlouvám se za amatérské popsání problému, ale nejsem technik...
steny

#7 Příspěvek od steny »

jo, ještě jsem i psala výrobci, jestli tento typ je určen i pro digitální vysílání a odpověděli mi, že ano...
sasaopravar

#8 Příspěvek od sasaopravar »

No ted už je to srožumitelnějši.Pišeš:
Když jsem se pokusila přednastavit na videu čas a program nahrávání a vypla jsem TV, tak nahrávání sice spustil, ale vyladěného programu na videu.
Je treba přednastavit i zdroj signalu-v tomto připadě ze scartu-AV,nebo napřiklad PHILIPSy mivaji E1,E2 a podobně.U lepšich settopboxu je možnost přednastavit spuštěni nahravani-v tom připadě na videu nic nenastavuje,nahravani spoušti signal ze settopboxu,ale zas ne každe video to umi a je zapotřebi plny scart cabel.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

No tak už víme trochu více, děkuji :wink: No jak píše sasaopravar, tak já už asi vidím problém. Jasně je potřeba zvolit na videu zdroj signálu, tedy v nabidce si najdi vstupy, bude to tam někde popsané v manuálu, tak vyber z externího zdroje, asi to bude AV. No a co je ještě důležité, nezapomenout nastavení zapnutí set top boxu na správný nahrávací čas jako u videa. Nebo nech set top box zapnutý, pokud nebudeš mít strach z případné katastrofy. Ale jinak vždy bude možné nahrávat jen když nebudeš koukat na TV, jinak toitž můžeš jak jsi psala nahrávat jen to na co koukáš a to je také na dvě věci :( Vidím to na druhý set top box pro video, myslím že by se dal sehnat už leněji, pod tisíc korun. Ale pokud přemýšlíš o novém videu v budoucnu, nebo TV , tak pak se musíš zatím smířit s tímto stavem. Proto bych ještě zkusil zapojit to takto. Do videa zapoj set top box a z videa jdi do TV. Sice půjde nahrávat jen to na co koukáš, nebo jen ze set top boxu do videa, když nekoukáš na TV. Pokud video neumí zapnout TV, (asi umí) a set top box také ne, tak tomu budeš muset nastavit vstupy, tak aby bylo vidět digi signál v TV. Možna bude potřeba mít zapnuté i video, nevím, zkus.Hledal jsem něco o tom videu co máš, ale nacházím jen v Maďarštině. Jestli chceš více informací a pomoci , napiš mi na SZ, nebo na mail, máš to tam dole pod textem a něco s tím uděláme. Mám doma i jeden set top box navíc. :wink:
steny

#10 Příspěvek od steny »

moc díky, popravdě - už to nechci komplikovat 2 set-top-boxy - televizi i video za nějaký ten pátek prostě vyměním. Zdroj signálu jsem také nastavila správně, ale funguje to pouze v případě, že je zaplé video, TV a DVB-T. Také se dá nahrávat pouze právě běžící program - takže jsem se dozvěděla, že nic moc s tím dělat nemůžu?
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jenys »

steny píše:moc díky, popravdě - už to nechci komplikovat 2 set-top-boxy - televizi i video za nějaký ten pátek prostě vyměním. Zdroj signálu jsem také nastavila správně, ale funguje to pouze v případě, že je zaplé video, TV a DVB-T. Také se dá nahrávat pouze právě běžící program - takže jsem se dozvěděla, že nic moc s tím dělat nemůžu?

Tomu moc nevěřím, že i na samostatné nahrávání musíš mít zaplé všechno. Na to, aby bylo vidět co jde ze set top boxu přes video, je jasné, že pak pokud jsi to zapojila jak jsem psal naposledy, tedy set top box přes video a pak do TV to musí byt zapnuté vše. Ale na nahrávání pomocí časovače, tedy nastavení doby, kdy to má automaticky nahrávat, to musí stačit zapnout jen set top box a video a na tom videu mít nastavený vstup ze set top boxu. V tomto případě bych set top box zapojoval na scart označený TV do videa. Takto to musí nahrávat i bez televize.

Pro použití jen set top boxu pro TV, nebo jen video pro TV, by bylo potřeba použít přepínatelnou scart rozbočku, kde by jednou šel signál ze set top boxu jen do TV a podruhé z videa z výstupu scart pro TV. Dále bych propojil video se set top boxem z druhého scartu, kde by to bylo napevno propojeno. Pokud by byl správně nastavený vstup na videu a správný čas, mělo by to normálně nahrávat. Takto by to mělo jít použít jak pro normální koukání na digitál, nebo na záznam a to jak současně s koukáním na TV, nebo pro použítí s časovačem, tedy nezávisle na zapnuté TV. Ale nešlo by se koukat na TV a nahrávat něco jiného. To bez dvou set top boxů nepůjde. Jedině nahrávat ještě dočasně z analogu. Howk :wink:
steny

#12 Příspěvek od steny »

Máš pravdu, tak já promyslím, jestli do dalšího set-top-boxu investuji anebo koupím výhledově dvd rekordér, čímž by se problém myslím vyřešil (je to tak?). Mít 2 Dvb-T v té "stavbě" nad televizorem se mi vážně nechce (já vím, ale mám také esetické cítění). Každopádně mám tento kontakt a kdyžtak bych se ozvala - rozhodně moc díky a přeji vše dobré!
steny

#13 Příspěvek od steny »

estetické... :)
sasaopravar

#14 Příspěvek od sasaopravar »

steny píše:estetické... :)

Nejvic esteticke dle meho nazoru je dat TV tuner do PC a neutracet penize za rekordery vseho druhu.Od te doby (3 roky) co to mam,video jsme pro nahravani nepoužili.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jenys »

steny píše:Máš pravdu, tak já promyslím, jestli do dalšího set-top-boxu investuji anebo koupím výhledově dvd rekordér, čímž by se problém myslím vyřešil (je to tak?). Mít 2 Dvb-T v té "stavbě" nad televizorem se mi vážně nechce (já vím, ale mám také esetické cítění). Každopádně mám tento kontakt a kdyžtak bych se ozvala - rozhodně moc díky a přeji vše dobré!

Napiš mi na mail a můžeme se dohodnout na set top boxu...mám ho navíc a je malý. Ano pokud budeš mít DVD rekordér s DVB T, je to určitá možnost, ale myslím, že pak bude trochu problém s tím set top boxem pro TV. Asi by bylo potřeba mít scart rozbočovač s přepínačem. Jinak by to vyřešilo to nahrávání samostatně. S dvěmi set top boxy by to šlo také, jen by bylo potřeba nastavovat čas spuštění set top boxu i videa, nebo ten set top box nechat zapnutý...což může být riskantní :roll: Osobně jsem spokojený s DVD HDD rekordérem, je to pohodnější než VHS kazety a vejde se tam spousty hodin a není potřeba to přetáčet a hlídat :wink:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “