LG LV 971N
Moderátor: Moderátoři
-
steny
LG LV 971N
steny píše:ahoj, mám výše uvedené video a po zakoupení set-top-boxu nemohu propojit video a digitální vysílání - dělám někde chybu?
Jo děláš
-
steny
- sasaopravar
steny píše:set-top-box má 2 scarty, video taktéž - je to zapojené přesně podle návodu v set-top-boxu v systému TV - DVB-T-video. Jak to mám posat blíž? Omlouvám se..
Popiš nam to jak blbum,ten tvuj navod nema každy před sebou.Jinak jestli ti jde settopbox a video přez něj ne tak u nekterych vyrobců je treba ten přijmač přepnout do stand-bay aby to šlo.
steny píše:set-top-box má 2 scarty, video taktéž - je to zapojené přesně podle návodu v set-top-boxu v systému TV - DVB-T-video. Jak to mám posat blíž? Omlouvám se..
Mám podotázku....samotný set top box ti funguje? Pokud ano, tak pak bude potřeba zjistit, jestli ze set top boxu jde správně signál do videa. Ale pořád tu nepíšeš, jak to máš vlastně propojené
-
steny
-
steny
- sasaopravar
Když jsem se pokusila přednastavit na videu čas a program nahrávání a vypla jsem TV, tak nahrávání sice spustil, ale vyladěného programu na videu.
Je treba přednastavit i zdroj signalu-v tomto připadě ze scartu-AV,nebo napřiklad PHILIPSy mivaji E1,E2 a podobně.U lepšich settopboxu je možnost přednastavit spuštěni nahravani-v tom připadě na videu nic nenastavuje,nahravani spoušti signal ze settopboxu,ale zas ne každe video to umi a je zapotřebi plny scart cabel.
-
steny
steny píše:moc díky, popravdě - už to nechci komplikovat 2 set-top-boxy - televizi i video za nějaký ten pátek prostě vyměním. Zdroj signálu jsem také nastavila správně, ale funguje to pouze v případě, že je zaplé video, TV a DVB-T. Také se dá nahrávat pouze právě běžící program - takže jsem se dozvěděla, že nic moc s tím dělat nemůžu?
Tomu moc nevěřím, že i na samostatné nahrávání musíš mít zaplé všechno. Na to, aby bylo vidět co jde ze set top boxu přes video, je jasné, že pak pokud jsi to zapojila jak jsem psal naposledy, tedy set top box přes video a pak do TV to musí byt zapnuté vše. Ale na nahrávání pomocí časovače, tedy nastavení doby, kdy to má automaticky nahrávat, to musí stačit zapnout jen set top box a video a na tom videu mít nastavený vstup ze set top boxu. V tomto případě bych set top box zapojoval na scart označený TV do videa. Takto to musí nahrávat i bez televize.
Pro použití jen set top boxu pro TV, nebo jen video pro TV, by bylo potřeba použít přepínatelnou scart rozbočku, kde by jednou šel signál ze set top boxu jen do TV a podruhé z videa z výstupu scart pro TV. Dále bych propojil video se set top boxem z druhého scartu, kde by to bylo napevno propojeno. Pokud by byl správně nastavený vstup na videu a správný čas, mělo by to normálně nahrávat. Takto by to mělo jít použít jak pro normální koukání na digitál, nebo na záznam a to jak současně s koukáním na TV, nebo pro použítí s časovačem, tedy nezávisle na zapnuté TV. Ale nešlo by se koukat na TV a nahrávat něco jiného. To bez dvou set top boxů nepůjde. Jedině nahrávat ještě dočasně z analogu. Howk
-
steny
- sasaopravar
steny píše:Máš pravdu, tak já promyslím, jestli do dalšího set-top-boxu investuji anebo koupím výhledově dvd rekordér, čímž by se problém myslím vyřešil (je to tak?). Mít 2 Dvb-T v té "stavbě" nad televizorem se mi vážně nechce (já vím, ale mám také esetické cítění). Každopádně mám tento kontakt a kdyžtak bych se ozvala - rozhodně moc díky a přeji vše dobré!
Napiš mi na mail a můžeme se dohodnout na set top boxu...mám ho navíc a je malý. Ano pokud budeš mít DVD rekordér s DVB T, je to určitá možnost, ale myslím, že pak bude trochu problém s tím set top boxem pro TV. Asi by bylo potřeba mít scart rozbočovač s přepínačem. Jinak by to vyřešilo to nahrávání samostatně. S dvěmi set top boxy by to šlo také, jen by bylo potřeba nastavovat čas spuštění set top boxu i videa, nebo ten set top box nechat zapnutý...což může být riskantní