Services.exe v XP žere "doslova" paměť - vyřešeno

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

Services.exe v XP žere "doslova" paměť - vyřešeno

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Posledni dobou mi dlouho startuje XP. RAM mam 1 GB. Zpomaleni nastane jakmile naskoci plocha - doprovazeno hrabanim HDD. Zjistil jsem po delsim badani, ze zacina prihorivat okolo procesu Services.exe. Sloupec ve spravci uloh pro Starnkovaci soubor udava 1,5 GB!! Udaj pro vyuziti pameti v seznamu bezicich procesu pro Services.exe je 16 000 kB.
Tento system pouzivam jen na internet. Takze bezi firewall, antivir, ICQ a CCC od grafiky ATI. Jinak nic zvlastniho dalsiho. Maximalne nejaky vir :).
Na PC mam i druhe XP na praci a hry, po startu se tam spousti vic veci a Strankovaci soubor ma do 500 MB. U beziciho procesu Services.exe je ve Spravci uloh vyuziti pameti asi 3 000 kB, podobne to mam na PC v zamestnani.

Podotykam, ze ten internetovy XP je celkem v ustalenem stavu, nic se tam casto neinstaluje.

Nejaky napad?
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 16 bře 2009, 20:07, celkem upraveno 1 x.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

reinstal windows - najzarucenejsia metoda, ak nepomoze stiahni trial kasperskeho nech prebehne hdd kvoli virusom.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Hejnicek

#4 Příspěvek od Hejnicek »

Vcera jsem zkousel Kaspersky Online Scaner. Nic nenasel. Preinstalaci bych radeji az na konec.
Symantec Online Scaner jsem jeste nezkousel. Muzu zkusit.

Uz jsem ho prubnul. Nenalezeno nic ani v pameti.
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 10 bře 2009, 21:16, celkem upraveno 1 x.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jenys »

Hejnicek píše:Vcera jsem zkousel Kaspersky Online Scaner. Nic nenasel. Preinstalaci bych radeji az na konec.

Nezkoušel jsi někdy použít Safe XP? Dá se tam vypnout hodně běžících akcí na pozadí a hlavně takové ty práskače, co slídí v PC a bonzují. Možná by bylo dobré zkusit Advanced systémCare nebo C Cleaner. Také jsem se setkal s tím, že mi ubíral paměť Adobe Reader 8, kde si to bez mého přičinění dělalo aktualizace a PC se zpomalilo. Po odinstalaci byl pokoj a přejití zpět na 6, bylo vše OK. CCleaner umí povypínat programy po spuštění,které normálně ani není vidět a je to přehledné.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Najdi si ve složce Windows programek msconfig.exe a spusť ho. Předposlední záložka je po spuštění a tam se podívej, co všechno se Ti spouští. Co nebudeš znát nebo si myslíš, že nepotřebuješ automaticky spouštět, to odfajfkuj a restartuj PC. Bývá tam tam dost nepotřebných věcí a občas i nějaká breberka. Ten Adobe Reader je pěkně prožranej, už ho dávno nepoužívám. Daleko lepší a na paměť a systémové prostředky nenáročný je Foxit Reader.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jenys »

hafca píše:Najdi si ve složce Windows programek msconfig.exe a spusť ho. Předposlední záložka je po spuštění a tam se podívej, co všechno se Ti spouští. Co nebudeš znát nebo si myslíš, že nepotřebuješ automaticky spouštět, to odfajfkuj a restartuj PC. Bývá tam tam dost nepotřebných věcí a občas i nějaká breberka. Ten Adobe Reader je pěkně prožranej, už ho dávno nepoužívám. Daleko lepší a na paměť a systémové prostředky nenáročný je Foxit Reader.

Tak pokud to bylo na mě, znám msconfig.exe a také ho používám, ale CCleaner je lepší. Krom toho že dovede dobře čistit registry a jiný nepotřebný bordel, umí právě vypínat po spuštění ty otravné a žeroucí programy. Navíc je v něm možnost i odinstalace programů. Jasně jde to klasicky ve woknech, ale proč nevužít už tento nástroj :lol:

Když už jsme u řešení odstraňování nepotřebných programů, tak někde jsem měl návod jak odstranit Windows Messengera a už to nemůžu najít. Nevíš náhodou z paměti jak to nejrychleji a efektivně odstranit? Děkuji :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
palo1129

#8 Příspěvek od palo1129 »

Hejnicek píše:Vcera jsem zkousel Kaspersky Online Scaner. Nic nenasel. Preinstalaci bych radeji az na konec.

Aky mas momentalne antivirak moja skusenost ze raz mi presne takto isto zral pamat ESET, ten som musel odinstalovat a opat nainstalovat aby som problem vyriesil
palo1129

#9 Příspěvek od palo1129 »

Jenys píše:
hafca píše:Najdi si ve složce Windows programek msconfig.exe a spusť ho. Předposlední záložka je po spuštění a tam se podívej, co všechno se Ti spouští. Co nebudeš znát nebo si myslíš, že nepotřebuješ automaticky spouštět, to odfajfkuj a restartuj PC. Bývá tam tam dost nepotřebných věcí a občas i nějaká breberka. Ten Adobe Reader je pěkně prožranej, už ho dávno nepoužívám. Daleko lepší a na paměť a systémové prostředky nenáročný je Foxit Reader.

Tak pokud to bylo na mě, znám msconfig.exe a také ho používám, ale CCleaner je lepší. Krom toho že dovede dobře čistit registry a jiný nepotřebný bordel, umí právě vypínat po spuštění ty otravné a žeroucí programy. Navíc je v něm možnost i odinstalace programů. Jasně jde to klasicky ve woknech, ale proč nevužít už tento nástroj :lol:

Když už jsme u řešení odstraňování nepotřebných programů, tak někde jsem měl návod jak odstranit Windows Messengera a už to nemůžu najít. Nevíš náhodou z paměti jak to nejrychleji a efektivně odstranit? Děkuji :wink:

Messenger rychlo odstaranis nastrojom ktory je sucastou Tuneup 09, inak skvely nastroj aj pre ine funkcie.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jenys »

palo1129 píše:
Jenys píše:

Messenger rychlo odstaranis nastrojom ktory je sucastou Tuneup 09, inak skvely nastroj aj pre ine funkcie.[/quote]

Díky zkusím to :lol:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

K odstraneni messengera: Prvni soft, ktery mate po ciste instalaci spustit je XP-AntiSpy, tam se nastavuji podobne opicarny, jako treba ten messenger, odesilani chyb, bublinove napovedy atp. Jednoduseji uz to nejde, dva kliky a je pryc.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Maskot

#12 Příspěvek od Maskot »

Snad jsem to nezkonil,start,run,RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove,enter a je po nem.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jenys »

Maskot píše:Snad jsem to nezkonil,start,run,RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove,enter a je po nem.

Tak to bude asi to co jsem měl na mysli. Tak až budu mít správnou chvilku zkusím to použít a doufám že ještě nastartuji wokna :lol: Děkuji :wink:
Hejnicek

#14 Příspěvek od Hejnicek »

palo1129 píše:Aky mas momentalne antivirak moja skusenost ze raz mi presne takto isto zral pamat ESET, ten som musel odinstalovat a opat nainstalovat aby som problem vyriesil

Uz dlouho AVG Free.
Ted jsem pouzil Dr.Web LiveCD. Je to boot CD s OS na bazi Linuxu s antivirem. Taky nic nenasel.

Zacinam uz nabyvat dojmu, ze to neni virem.
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 10 bře 2009, 21:17, celkem upraveno 1 x.
Hejnicek

#15 Příspěvek od Hejnicek »

Zde je videt ten proklaty Services.exe jak zabira pamet.
Přílohy
Procesy1.jpg
(244.83 KiB) Staženo 189 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“