Color 446 i Color 439

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lepo

Color 446 i Color 439

#1 Příspěvek od Lepo »

Pánová mám problém sousedka si pořídila satelit. Podotýkám, že nemá modulátor. Vlastní Color 439. Po připojení scartem jde zvuk perfektně a obraz jako by nesynchronizoval. Přijímač jsem vzal domů a chodí OK. V dílně jsem měl C446 s vadným násobičem. Opravil jsem jí a dovezl jí tu a ejhle stejné chování na AV. Jinak obě TV na signál zcela OK. Vzal jsem tedy jiný přijímač a opět tam šel a chová se jako ten její. Než se pustím do nějakého laborování, nemáte někdo zkušenost prosím???
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Mělo by jít u satelitu nastavit výstupní formát obrazu do SCARTU (RGB, CVBS apod.).
Jindra
misumi

#3 Příspěvek od misumi »

dej trimr do videocesty-vejde se i do scartu a je to ok-vyzkoušeno.
MOTOROLA

#4 Příspěvek od MOTOROLA »

A co např. použít z videa rf modulátor a udělat redukci signálu přes něj na anténní vstup.Taky odskoušeno a několika lidem už to pracuje u starších tv ke vší spokojenosti.
jave

#5 Příspěvek od jave »

Ja daval trimr primo na desticku kde je v TV SCART IN. Video thomson take nechtelo. Trimr proti zemi, nastaveni a OK
RadekB

#6 Příspěvek od RadekB »

Na videovstup do scartu dej odpor 75Ohm (68-82Ohm), v naproste vetsine to pomuze, vyzkouseno na desitkach TV Tesla, ale i starych Funai a cert vi ceho.
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

Hlavně, že už jsi tu 3 roky - problém s videosignálem, na těchto telkách, se tu už mnohokrát probíral - hledal jsi vůbec :roll:
Honza - kokúň

#8 Příspěvek od Lepo »

kokun píše:Hlavně, že už jsi tu 3 roky - problém s videosignálem, na těchto telkách, se tu už mnohokrát probíral - hledal jsi vůbec :roll:

Ne promin nehledal. CELKEM ME TO ZASKOCILO A TAK JSEM HNED PSAL. Prosim hned me nekamenujte!!!
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Lepo píše:
kokun píše:Hlavně, že už jsi tu 3 roky - problém s videosignálem, na těchto telkách, se tu už mnohokrát probíral - hledal jsi vůbec :roll:

Ne promin nehledal. CELKEM ME TO ZASKOCILO A TAK JSEM HNED PSAL. Prosim hned me nekamenujte!!!

Máš to "přebuzené" ve videosignálu, je třeba snížit jeho amplitudu a bude synchronizovat (tyto staré "šunky" nebyly normované na dnešní signály). :wink:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od Lepo »

Vse fachci. Dekuji
Onkyo

#11 Příspěvek od Onkyo »

Odpory ako píše kolega a všetky TV tejto rady pofachčia.
džarda

#12 Příspěvek od džarda »

Prosím mám stejný problém se starou teslou. Neznám zapojení scart konektoru kam přesně a jaký odpůrek mám dát. Do série nebo jinak. Prosím poraďte neznalému jak nejlépe problém vyřešit.
Martan206

#13 Příspěvek od Martan206 »

džarda

#14 Příspěvek od džarda »

Omlouvám se, ale jsem opravdu analfabet. Byl jsem v servisu a tam se mi vysmáli. Proč prý nějaký odpor. Prosím poraďte mezi jaké PINY ve SCARTU co strkám do TV mám naletovat ten odpor a jakou hodnotu. Pořád nevím zda paralelně nebo do série. Lidičky prosím pomozte.
džarda

#15 Příspěvek od džarda »

Vše vyřešeno. Chtělo se to jen nebát. Díky
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“