Panasonic RX-ES27S - Anténa
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Panasonic RX-ES27S - Anténa
- Artaban001
U nekterych radii jsem zjistil , ze delka teleskopicke anteny je presne "ladena" vstupnim obvodem vedoucim do VKV jednotky. Vstupni noha svabu treba TA7358AP je pripojena pres kondik na paralelni LC obvod, a pak pres dalsi kondik na teleskop. (zde je optimalni delka 75 cm ve vytazenym stavu). Jenze - nekdy je do serie s tim kondikem, co vede na teleskop zapojena dalsi civka, ktera "zkracuje" mechanickou delku teleskopu. Kdyz se pak na takovou jednotku pripoji delsi antena, a radio je napajeno ze site, tak se pak v prijmu VKV rusive projevuji silne AM stanice
Kdybych to radio rozdelal, tak by nebyl problem ten vstup na tu antenu naladit..
- Artaban001
-
Návštěvník
Pokud by se jednalo o přebuzení, dalo by to snad eliminovat právě nevytažením antény. Mám obdobný model, starší typ RX-ES20 a mohu říci, že ve srovnání s jinými nevyniká zvláštní citlivostí, takže možnost přebuzení nehrozí.
Anonym píše:S délkou antény přece můžeš jednoduše experimentovat jejím úplným vytažením anebo nevytažením na plnou délku a při tom sledovat zda-li to má nějaký vliv na popsaný jev. Na dálku bych řekl, že jde o vadu ve vst. jednotce.
Pokud by se jednalo o přebuzení, dalo by to snad eliminovat právě nevytažením antény. Mám obdobný model, starší typ RX-ES20 a mohu říci, že ve srovnání s jinými nevyniká zvláštní citlivostí, takže možnost přebuzení nehrozí.
prosimte , vim ze po dlouhe dobe, ale muzes mi napsat jaky k tom rx-es20 patri dalkovy ovladac ? bohuzel ho nemam..., nebo kde bych sehnal nahradu, diky moc.