termostat v bojleru
Moderátor: Moderátoři
termostat v bojleru
- Přílohy
-
termostat.jpg- (41.98 KiB) Staženo 119 x
wlezley píše:Problém je s tou zárukou, přijeli "odborníci" a vyměnily to. Pravda je, že pokaždé se to chovalo stejně. Začal drnčet a po 2-3 dnech už nesepnul. Zkoušel jsem poklepem a povedlo se ho ještě provizorně nahodit (než dojeli mistři). Jestli je to šmejd nevím, mají asi smlouvu s výrobcem tak snad ví co tam dát. Klidně bych za svý koupil kvalitní, ale nemám šajnu co je KVALITNÍ! p.s. fastony vždy vyměnili!
Jaký mám výkon to těleso
wlezley píše:Těleso má 2,2 kW píšou tady http://www.dzd.cz/cs/elektricke-ohrivac ... isle-okce/ Já do toho zatím velice nelezl, ale taky mi nepřijde normální, že potřetí přijedou a vymění zase termostat. První odešel po půl roce! Takže buď je to konstrukční chyba nebo je zmetkové těleso. Potřebuji ale nějaký postup, abych mohl ty chlapy nějak usměrnit. Relé by to asi vyřešilo, ale co když je fakt někde krpa a odpálí to těleso nebo nevím co ještě. Nebo je to mám nechat svěsit a vzít něco jinýho? To je samá past toto ...
Hele jsetli máš čím a umíš si to změřit, tak změř proud do tělěsa, měl by být skoro deset ampér. Že by 200W už bylo na termostat moc, se mi nezdá. Prostě pokud by byl proud v normě deseti Ampér, tak by to musela být vadná série termostatů a to se mi také nezdá. Zatím nic nesvěšuj a zkus zjistit jak je to s proudem a pak uvidíme dál co a jak. OK