Příjem pozemního digitálu
Moderátor: Moderátoři
Příjem pozemního digitálu
-
wiktor
o proti analogu nabo kabelovce kde si clovek muze koukat na jeden kanal a nahravat druhej kolik lidi asi ma na to aby si mohli poridit digitalni televizy za kolik set tisic.
-
Návštěvník
Re: Příjem pozemního digitálu
Máte z nabídky v ČR nějakého favorita?
- wendys
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příjem pozemního digitálu
V podtatě jaký seženeš, všechný umí podobně a ceny jsou taky +- 300,-. Jen univerzální rada jako u všeho, dostupnost zár. servisu, menu v češtině, (návod pochopitelně v češtině). Jo jeden rozdíl tady je, jsou typy bez modulátoru-pro všechny TV do 10let stáří a s modulátorem (pro ČB TV jako Dukla, Javorina, Sitno, C 110St-ta je barevnáAnonym píše:Jaký set-top box by byl podle Vás nejvhodnější pro nenáročného staršího uživatele (cena/výkon)?
Máte z nabídky v ČR nějakého favorita?
Bohužel jsem ze střední Moravy tak mám smůlu, zatím je to pro mě jen experimentální vysílání. Přesto jsem to už viděl z multipexu A, ale jsem přesvědčen, že o nic nepřicházím. Skutečné výhody DVB-T budou patrny až po ukončení analogu.
Používám přijímač TechniSat DigiPal2. I když v testu bylo napsáno, že zvládá bez problémů českou diakritiku, není tomu tak docela. Teletext má správnou češtinu, malá část menu česky neumí a v programové nabídce se jedna ze stránek zobrazuje se špatnou diakritikou, ale všechny ostatní stránky jsou správně.
Přijímač má také digitální výstup audio signálu, takže po spojení s digi vstupem zesilovače je také dobrý poslech přijímaných rádií. Obraz vynikající proti analogu.
Lokalita: Praděd - Jeseníky - Severní Morava:
Ostrava 39k, vzdušnou čarou 80 km, úroveň 100%, q 95% - v pohodě
Brno 40k, vzdušnou čarou 110 km, úroveň 80%, q 60% - v pohodě
Praha 25k vzdušnou čarou 210 km, úroveň 70%, q 50% - silné výpadky
Settopbox Strong SRT 5155, anténa "síto" uvnitř u okna.
Praha s lepší anténou+předzesilovač umístěná venku by dala lepší výsledky
Dodatek: po umístění antény ven před okno Praha 25k úroveň 80%, q 70% - v pohodě. Ostatní provideři nezachyceni.