Ventilátor procesoru
Moderátor: Moderátoři
Ventilátor procesoru
Prodavač mne ujistil že je na něm všechno normalisované.
Jaké bylo mé zklamání když ventilátor jel pár vteřin a pak vypnul počítač.
Na starém byl uveden pouze proud a napětí ne otáčky.V Biosu jsem si otáčky našel.Nevím jestli by nešlo navolit otáčky nového ventilátoru
z 3000 na 2000ot.
a druhý SYSTEM Fan Speed 0 RPM.První údaj je jasný druhému nerozumím.
Starý ventilátor už prý nebude.Nový se mi líbí že jede potichu.Ale dělat
nějaký generátor pro převod impulsů je asi zcestné.
Základní desku plánuji zakoupit až za rok.
System fan je pro přídavný ventilátor na dalším konektoru, který fičí větry někam uvnitř bedny na další hřející veteš. Normální lidi ho tak moc nepoužívají, spíš tuneři.
Máš v tom BIOS nějakou volbu kterou můžeš povolit nebo zakázat hlídání stavu teplot napětí a otáček? Nebo ti to ventilátor sestřelí i během toho nastavování BIOSu?
PavelFF píše:Omlouvám se, že se do toho pletu, ale vysvětlete mi , jak to je, jsem zmaten:
Počítač vypnul po několika vteřinách, ačkoli větrák jel přes 3000 otáček. FERYACT chce snížit otáčky na 2000. Dává to smysl?
Nemůže to být pouze tím, že chladič je blbě upevněný a nedosedá pořádně na procesor?
Stejně tak to chápu i já Pavle, ale jak vidno, debatuje se tu asi o něčem jiném, takže to jde mimo mě.
Ventilátor procesoru
- Přílohy
-
P3151694.JPG- (98.13 KiB) Staženo 88 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
otakarv píše:Mně jen tak napadlo při pročítání příspěvků(možná je to hloupost),ale co když kromě toho,že chladič špatně dosedá na procesor,se ventilátorek otáčí opačným směrem.Tudiž na chladič nefouká,ale nasává od něj vzduch.
Neni nic jednodussiho, nez se podivat a pripadne ho otocit