Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
drabek06 píše:Já se veškerejch organizací různejch akcí vyhejbám obloukem. Je to jen hafo problémů a času a člověk je na konci stejnak ten nejhorší a nezavděčí se nikomu
Tak to s tebou úplně nesouhlasím. Měli jsme zatím dva takové menší srazy, ano jsou s tím starosti, ale nakonec i přes menší účast, než jsme plánovali, to bylo dobrý Asi když se jedná už o prasátko, tak to je fakt docela starost, ten soudek se už pak nějak vypije
Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Přesně tak, je to o lidech. Některé srazy se řešily způsobem, že se zvolil termín, obeslali účastníci, přihlášený zaplatil nevratnou zálohu (pronájem hospody apod. + další náklady), a bylo - dorazilo třeba 80-90% a zbytek se omluvil. Některé akce byly ovšem přesně v tom duchu, že přijelo 30% původně plánovaných, 20% se omluvilo a 50% se na to prostě 🤐. Jednou to nebylo marné, z původně plánovaného pátku + soboty se stala i neděle, místní to táhli až do pondělka .
Letos v půlce prázdnin dělají akci - ale nejen chlastačku, ale vzdělávací - kluci někde od Vyškova, mladí VŠ elektronici, má to být spojeno s vzděláváním. Předloni jsem byl na den a půl, mládenci se složili na několik přednášejících a myslím, že se jim to zadařilo, mělo jich být 14 a bylo asi 20.
Já dělám pravidelně pálení čarodějnic - to je účast hojná a pár akcí přes rok, tam je to jak kdy, ale většinou se to odhadne dobře. Výhodu mám v tom, že pařící místnost je přímo v u mě v garáži včetně reprobeden a gauče, a zahrada včetně ohniště dost velká na to, aby se sem vlezlo bez problému 30 lidí. Ovšem ta domluva předem, kdo přijde a kdo ne je náročná, proto automaticky počítám s tím, že půlka nákladů jde na mě...
Na tu loňskou akci jsem nereagoval, protože jsem věděl, že bych nepřijel.
Mimochodem, nabízím to tady jako alternativu pro "hurá-akci", v létě to není problém, to stačí naplánovat týden dopředu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:...Na tu loňskou akci jsem nereagoval, protože jsem věděl, že bych nepřijel.
Víš, Zdeňku, mně ani tak nevadilo, že se neozvali někteří "skalní", jako že tady bylo několik habadějů tlamounů, co mlátili pantem, jaký by to bylo fajn udělat slez - ale když měli daný jasný termín a požadavek ZATÍM NEZÁVAZNÉHO potvrzení účasti, ani nepípli. Pokud vím, Ty ses tenkrát do diskuse vůbec nezapojoval - i když se členy "EB Teamu" bylo počítáno automaticky, že budou zváni a vítáni. I co, je to za mnou, stálo mě to jen několik dní vyjednávání a telefonů do Čestic - jak nebyla do poloviny dubna potvrzená objednávka, automaticky to padlo a záloha se naštěstí měla dávat až s tou objednávkou, takže krom osobního rozmrzení jsem žádnou vážnější újmu neutrpěl - ale nasere to...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Nic člověka tak nevyléčí ze srazů, jako když měsíc organizuje, shání jak vůl lampiony na osvětlení zahrady, rezervuje hospody a posílá pozvánky. Pak na akci přijede půlka lidí, nebo vlastně čtvrtina, protože druhá čtvrtina jsou jejich rodinní příslušníci kteří přijeli "natankovat". Tím že se navzájem neznají jsou dána témata k hovoru. Do půlnoci se tvrdé jádro sežere, přičemž propije vybranou společnou zálohu, poté se baví soutěží v rozmačkávání zákusků dlaní... Po akci člověk dostane vynadáno od účastníků, že akce byla nic moc, od personálu hospody, že jsme měli velký voči a útrata byla slabá, a navrch účet za hotel pro účastníka který se ubytoval a ráno bez placení odjel. Velmi motivační.
Nevím čím to, ale za úřadování Dr. Husáka v čele státu se lidi chovali o 1200% líp, snad navzdory režimu nebo co
To mě připomíná budíček v 5:30, kdy zbylé ožralé tvrdé jádro soutěžilo v tom, kdo hlouběji zarazí krompáč do ležící vyřazené pračky, tehdy ještě z poctivých plechů....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Holt někteří lidé jsou nároční a rozežraní, někteří nevychovaní... kolega dělal v Beskydech pravidelné akce, 2x do roka, takže se oddělilo zdravé jádro (ti, co dovedou být uznalí, ev. dovedou řešit své excesy - aneb pozvracet chodbu můžeš, uklidit musíš ) od problémových jedinců (tzv. mrmlající menšina, notoričtí kibicové, prudiči a podobné existence). Pak tam dělali jednou akci polosoukromně-polofiremně a dodnes se z toho nevzpamatoval.
ZdenekHQ píše:To mě připomíná budíček v 5:30, kdy zbylé ožralé tvrdé jádro soutěžilo v tom, kdo hlouběji zarazí krompáč do ležící vyřazené pračky, tehdy ještě z poctivých plechů....
Koukam hovezi napady jsou i na Morave ...se mi ulevilo.
Sendyx píše:a dodnes se z toho nevzpamatoval.
V jakem slova smyslu?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Hlavně psychicky, z řečí některých blbců, kteří čekali na chalupě zřejmě vybavení běžného Hiltonu a pak některých, kteří pohrdli místníma přípravama grilu, že prej vepřový nežerou a odcválali na večeři do Frénu.
Sendyx píše:Hlavně psychicky, z řečí některých blbců, kteří čekali na chalupě zřejmě vybavení běžného Hiltonu a pak některých, kteří pohrdli místníma přípravama grilu, že prej vepřový nežerou a odcválali na večeři do Frénu.
Nj...nekomu staci burty a par kuzelek. Nekdo je o nekolik levelu vys a niz nejde . Obcas to je k placi.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Já dodnes vzpomínám, když jsme byli ubytováni v jednom poněkud sparťánsky vybaveném zařízení, když se do sousedství ubytovávaly hloučky odrostlých frikulínů a yuppies, většinou oháknutých jako na Václavák či do báru, a byli z jedné významné instituce (týmbuilding jako z dfense ) a slyšel jsem jejich užaslé řeči, když zjistili, že v chatce s WC, 2 místnostmi a sprchovým koutem jsou jen dohromady jedny dveře, a to ty venkovní