? HDD ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nadzgo

? HDD ?

#1 Příspěvek od nadzgo »

pozdravujem a prosim o radu.
mam HDD maxtor asi tak po roku pouzivania sa prejavila zavada a to taka:
po zapnuti PC vse nabehne jak ma proste OK ale po chvilke HDD zrapoce(ako ked nieco robi)a potom v nom cukne,ako ked sa vypne.
sformatoval som,cca po mesiaci TO ISTE :cry:
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Jednoznačne reklamovať. (záruka platí 2 roky)
Hubisss

#3 Příspěvek od Hubisss »

Zkus nějakejprogram co ti o tom disku něco ukáže např. HDDlife.
Raptor181
Moderátor

#4 Příspěvek od Raptor181 »

Jednoznacne to je na reklamaciu. Na webe vyrobcu kazdeho HDD je soft na otestovanie HDD. Je volne stiahnutelny.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
riker
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od riker »

Mám taky Maxtora 20, ten se někdy vubec nerozjede a sou v něm slyšet pazvuky připomínající škrkání ramének o plotny. S tačí ho vyjmout z pc a v ruce s ním párkrát rychle pootočit v ose s plotnami. Pak jede, treba jako ted uz pul roku.
nadzgo

Re: ? HDD ?

#6 Příspěvek od nadzgo »

:lol: super KAMOSI vdaka za rady,jed soft som vyskusal-OK este jeden od vyrobcu,ale bude to na reklamaciu.
...ktovie ako mi to vyreklamuju...
Raptor181
Moderátor

#7 Příspěvek od Raptor181 »

Asi tak ze ti daju novy disk za 30dni....
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
nadzgo

#8 Příspěvek od nadzgo »

ok dam ti vediet ako to dopadlo :wink:
pole

#9 Příspěvek od pole »

Presne toto robi moj disk.
60Gb 7200Tociek Maxtor ako tvoj bohuial rok vyroby 2001 takze reklamacka 0Bodov. Inak Maxtory maju 3 roky zaruky tak to skus.

Ja som zistil toto:
Najprv som mal podozrenie na dosku. Mam tam dost "vypukane kondiky" ale zatial mi komp ide. Najprv mi ten disk zacal blbnut cvakol - potom sa rozbehol a windovs vkuse dalej v pohode ide. Takze cvakalo to vtedy ked som cital z FDD potom aj CD a DVD. Tak som to poodpajal slo to ok, ale casom to zasa zaclo raplovat (disk sa sekol akoby sa vypol a opat rozbehol - pritom system nemrzol). Tak som skusil nechat disk len tak na zdroji bez IDE kabla co bude robit. Tiez klepal. Zdroj mam OK.

Tak som to vytiahol a odniesol ku kamaratovi na zalohovanie. Napalili sme to za 2 dni na 14 DVD (takze nemam strach o data) a odvtedy sa HDD akoby opravil. Este ani raz sa nezasekol (neklepol)

Kamarat mi vravil a je dost pravdepodobne toto:
Na dosku (elektroniku) disku pritlaca konektor z hlavy a ten moze casom zoxidovat a potom to blbne. Kamaratovi toto iste robil IBM disk vycistil a OK. Podla mna sme to vytahovanim a prenasanim dako vsetko pohli a kontakt sa obnovil. Ak to bude blbnut vycistim to poriadne.

Takze moja rada pokial je to este v zaruke JEDNOZNACNE REKLAMOVAT !!! Daju ti rovnaky novy disk aky si mal. Ak nemaju taku malu kapacitu ako mas, tak ti daju najmensiu aku maju (takze este vyhras :) - neviem ci mas 20G alebo 160G.

Ak to je uz po zarucke vycisti kontakty na doske disku, skontroluj IDE kabel napajaci kabel, otestuj iny zdroj ci v novom PC, kukni kondiky v doske a skus v inom kompe. Ak nepomoze disk pouzivat ale nespolihat sa nan.

No kazdopadne ZALOHUJ.
chima

#10 Příspěvek od chima »

měl jsem podobný problém, dělal to napájecí konektor.Ale to si už asi prověřil.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“