Scháním schéma
Moderátor: Moderátoři
stepa píše:OT:gepard píše:Stabilizátor potřebuje pro správnou činnost min. o 2V více na vstupu než na jaké stabilizuje.
A co na to pan low-drop stabilizator?
... tak určitě by to šlo, jen asi nepůjde o patnáctikorunovou záležitost, nevím, nekoukal jsem na to. Jde o co nejmenší úpravy týhle .íčovinky,
"EDIT" cca 0,65A, protože vždy bude svítit polovina LEDek! Hoúúúw, takže ne 2A stablík, postačí 1A. Omlouvám se.
Trochu nad tim jeste zapremyslejte
"EDIT" odběr cca 0,33A! Nikoliv 0,65A, protože bude vždy svítit polovina LEDek. Omlouvám se
- Přílohy
-
Upr2.PNG- (25.26 KiB) Staženo 76 x
stepa píše:Takova technicka...proc stabilizujete silovou cast? Dyt to je uplne zbytecny!...napocitejte odpory pro LED napajenou 12V a pro proud 15mA...rozdil svitivosti 15 a 20mA neni nijak hrozivy. Bude rezerva pro vyssi napeti na AKU. Stablik pro logiku staci light verze 100mA.
Trochu nad tim jeste zapremyslejte
Jo, to mě trklo hned, jak jsem to původní zapojení uviděl, že by šlo LEDky natáhnout přímo na nestabil. napětí, ale to napětí na bat. 11V-15V, ... záleží na tom, zda-li to nebude mít až takový vliv na svítivost a nebude-li to vadit DragoNcZ-ovi.
-
DragoNcZ
Takze to schema necham jak je na te strance akorat tam hodim stabilizator 9V 1A a z toho tranzistoru pouziju to co si mi nakreslis ty ze ?
stepa píše:Kdyz te to napadlo, tak si to mel napsat a nerozvijet tady teorie s 2A stablikem
A jak uz z tebe lezou zlepsujici upravy...tak jeste premyslej.
DragoNcZ píše:... a na ten stabilizator dam nake vetsi plisek
... dobrá, při tom proudu 0,33A a použitém stablíku 9V a napětí bat. cca max. 15V - bude max. ztráta na stabilizátoru (15-9)*0,33= 2W. Takže opravdu bude potřeba rozumný chladič, ne to křidýlko, co je v původní konstrukci.
Chladič např. :
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=620-008
-
DragoNcZ
gepard píše:DragoNcZ píše:... a na ten stabilizator dam nake vetsi plisek
... dobrá, při tom proudu 0,33A a použitém stablíku 9V a napětí bat. cca max. 15V - bude max. ztráta na stabilizátoru (15-9)*0,33= 2W. Takže opravdu bude potřeba rozumný chladič, ne to křidýlko, co je v původní konstrukci.
Chladič např. :
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=620-008
Jo je mi to jasny, jenom jeste v cem ty schemata kreslis ? To nak sestavim a pak to sem hodim a reknes me jestli je to ok