Pračka Whirpool AWG 876/G - žasnu nad návodem
Moderátor: Moderátoři
Pračka Whirpool AWG 876/G - žasnu nad návodem
WHIRPOOL AWG 876/D (zejména z důvodu rozměru, malá koupelna = malá pračka).
Žasnu jak mohou technici výrobce vyprodukovat návod, který je i pro zkušeného technika v některých pasážích zcela nepochopitelný.
Kamarádi, "hilfe" mi v těchto věcech, ať nevypadám před manželkou jako totální technický 🤐:
1. Násypka na prací prostředek.
V návodu je napsáno, cituji: "Násypku na prací prostředek uvolněte stiskem uvolňovací páčky v komoře pro předpírku a pak ji vytáhněte" a kousek níže je uvedeno snad pro jiný model jen "Násypku na prací prostředky úplně vysuňte".
Žádnou páčku na uvolnění jsem ale nenašel, i když jsem měl prsty zalomené jako pro těžkém revmatizmu. Při prostém tahu za násypku "střední silou" drží jako přibitá. Hrubou sílu nechci použít, abych něco neulomil.
Jak se vlastně ta násypka vyndává, kdo ví poraďte.
2. Nějaká vložka do násypky, v návodu o ní není ani slovo.
V příslušenství pračky byla přibalena nějaká vložka se záhadným netěsným plastovým ventilem, která mi nakonec zapadla do střední komory násypky. Usoudil jsem, že to je asi nějaká vložka, která se snad má použít pro tekutý prací prášek. Marně si však lámu hlavu, jak to asi funguje, a zda jsem to odhadl správně, že je to asi na ten tekutý prášek.
Vyzkoumal účel takové vaničky už někdo přede mnou, když autor návodu k pračce se o tom nezmiňuje?
3. Manželka se rozhodla, že naškrobí v pračce prádlo.
V návodu jsem se dočetl, že se, cituji "škrob (rozpuštěný ve vodě)", naleje do třetí přihrádky v násypce až po značku MAX. V té přihrádce je nějaká mřížka, na které je MAX vylisováno, a tak jsem tam důležitě manželce ten škrob nalil. Po skončení praní však škrob zůstal v nálevce. Říkám si, jsi blbý, neměl jsi přihrádku otevírat během praní, a po prostudování návodu jsem dospěl k názoru, že i program "máchání" prádlo naškrobí. Po máchání však i při důsledně zavřené přihrádce zase škrob zůstal ve vaničce. A protože násypku neumím vyndat, nemohl jsem jej vylít.
Pak si manželka prala "podprsenky a kalhotky v režimu syntetika", a pračka před koncem začala zajímavě prskat (ozývalo se to z násypky) a po praní škrob zmizel a desetiletá vnučka by vypadala v naškrobených podprsenkách jako "Sexbomba".
Jak a kdy vlastně to škrobení u Whirpoolek probíhá? V té vaničce je v přihrádce na škrob nějaký sifon, protože v návodu je důležitě napsáno, že při čištění násypky se, cituji "Z komory na změkčovadlo a bělidlo vyjměte sifon a pak vraťte sifon zpět".
Klidně prohlašuji, že v jsem z návodu k uvedené pračce "blbější než páťák" a prosím o pomoc formou "opiš", "ukaž" nebo "SOS".
Předem dík.
http://files.nakupka.cz/elektro/eb-09743-2.pdf
byť nevím, zda je to přesně pro uvedenou pračku.
Pro Nagant
-
ceeert
- tatramacek
Zde je krátký návod, jak na to 2 různými způsoby:
1. Systém "Maňas" (divoká karta):
Násypku vytáhnout až nadoraz ven a pozvolna na jejím konci tlačit směrem dolů, jakoby jste jí chtěli vylomit. Plastové zobáčky rozpojí a nádobka je venku. Mě se to sice bez úhony povedlo, ale nejprve doporučuji variantu č.2 !!!
2. Systém "Einstein" (tutovka):
Násypku vytáhnout až nadoraz ven, zespoda uprostřed po vodící kolejničce vsunout pod násypku nějakou tenkou planžetu (šroubovák je silný) a zobáčky rozpojit.
Pro představu jsem vytvořil 2 fotografie