Tesla Máj

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hifista

#16 Příspěvek od Hifista »

Pokud je to v takovém stavu jak píšeš, je skutečně lepší sehnat další kousek. Je jich dnes všude dost. Pokud bys měl cestu směr Ostrava, tak jeden kus na náhr. díly zde máš k dispozici zdarma.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajosek2 »

Jak chceš,sehnat druhý kousek je určité řešení,ale já si myslím,že to není až takový problém. Jednoduchá pomůcka pro identifikaci přívodů k cívce je.Více závitů tenšího drátu bývá cívka anténí a méně závitů silnějšího drátu cívka vazební( laděná ladičákem).Jde to rozlišit pouhým okem. U oscilátoru je to trošku slošitější,ale dá se na to přijít taky.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
greenhorn

#18 Příspěvek od greenhorn »

Tiež som sa pustil do opravy rádia Tesla Máj, no a mám takýto problém. Asi po minúte sa zníži hlasitosť a zvuk je značne chraplavý. Menil som filtračný kondezátor, ktorý bol zlý ako aj ďalšie dva elektrolity. Myslím, že chyba je niekde v koncovom zosilňovači alebo predzosilňovači. Elektrónky sú dobré. Nemáte neaké skúsenosti v čom môže byť chyba???
pavko3

#19 Příspěvek od pavko3 »

To greenhorn: Podívej se na vazební kondík do první mřížky koncové elektronky. Nezvedá se jí anodový proud?Nebo taky vazební kondík u NF předzesilovače by mohl mít snížený vnitřní odpor.Taky by bylo dobré zkontrolovat svodové rezistory v prvních mřížkách NF.
Naposledy upravil(a) pavko3 dne 16 bře 2009, 22:38, celkem upraveno 1 x.
greenhorn

#20 Příspěvek od greenhorn »

Musím zajtra premerať odoberané prúdy, dneska som sa už nato nestihol dôkladnejšie pozrieť (bolo tam toho dosť zlého). Práve spomínam, že raz som opravoval jedno gramorádio Tesla a tam sa chyba prejavovala dosť podobne. Nakoniec som našiel odpor, ktorý pri zahriatí zmenil svoje parametre.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Pro příště - u těchto repasí jsem nikdy ani nezjišťoval stav kondů . Šmahem jsem měnil všechny do jednoho včetně elytů . No a u odporů je běžné , že stářím, působením tepla a koroze zvyšují své hodnoty až 3násobně . Zvláště ty půlwaty s namotanými vývody .
greenhorn

#22 Příspěvek od greenhorn »

Bol vadný ten väzobný kondenzátor na prvú mriežku EBL21. Inak ďakujem za odpovede.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“