Logicke rizeni jerabu - rocnikova prace

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Devilius

Logicke rizeni jerabu - rocnikova prace

#1 Příspěvek od Devilius »

Zdravim lidi,
mam rocnikovou praci Logicke rizeni jerabu, nejhorsi tema fakt parada ach jo :( Co tam mam jako psat by me zajimalo, nevite o tom neco ? Jedna se o cislicovou techniku tak kdyztak co nejvice materialu a tak me sem muzete hazet budu vam za to moc vdecnej diky :)

hlavní moderatizátor píše:Škoda, že jsem neměl příležitost vlákno zamknout za nečtení pravidel včas. Teď už pár tipů, jak na to, obsahuje, tak jsem jen upravil název tématu. Ale bylo to těžké rozhodování...
Banda

#2 Příspěvek od Banda »

Být tebou, naučil bych se nejdřív číst a pak si přečetl pravidla tohoto fóra!

EDIT:
hlavní moderatizátor píše:Škoda, že jsem neměl příležitost vlákno zamknout za nečtení pravidel včas. Teď už pár tipů, jak na to, obsahuje, tak jsem jen upravil název tématu. Ale bylo to těžké rozhodování...
[/quote]

Věřím, že to bylo těžké rozhodování.
Každopádně tazatel musí sám napsat na co se cítí a jakou má představu, hotová řešení z nebe nepadají. Jestli pomocí logických obvodů má simulovat pohyb (nahoru, dolů, doleva, atd.). Předpokládám, že snad ve škole probírají jak nakreslit Karnaughovu mapu apod.
Naposledy upravil(a) Banda dne 17 bře 2009, 10:56, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Neregistrovaný + nečte pravidla + neumí se pořádně vyjadřovat ani ve své mateřštině a ještě k tomu požaduje "házet" řešení = jasný adept na LOCK.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
janousek

#4 Příspěvek od janousek »

Stačí využít znalostí z toho co jsi se doposud naučil. Víc po vás nemůžou chtít. Už jsi začal úkol řešit a nebo vyčkáváš? Dej sem tvoje rozpracované zadání, třeba někdo poradí.
Maskot

#5 Příspěvek od Maskot »

Nehlede na to,ze neni jerab jako jerab,na takoveto zadani lze odpovedet i prepinac nahoru nula dolu.
Stan3

#6 Příspěvek od Stan3 »

Ha, další lenoch co celý rok ve škole spal a náhle se probudil a s hrůzou zjistil,že po něm někdo chce aby uplatnil vědomosti co nemá. :lol:
mtajovsky

#7 Příspěvek od mtajovsky »

Devilius píše:Zdravim lidi,
mam rocnikovou praci Logicke rizeni jerabu, nejhorsi tema fakt parada ach jo :( Co tam mam jako psat by me zajimalo, nevite o tom neco ? Jedna se o cislicovou techniku tak kdyztak co nejvice materialu a tak me sem muzete hazet budu vam za to moc vdecnej diky :)

Ale to je přece NÁDHERNÉ téma!! Mno, pro začátek bys mohl navrhout řízení pro pohon otáčení ramene tak, aby jeřábník mohl umístit břemeno na danou polohu bez překmitů. To znamená, že zastavení otáčení ramene řídit tak, aby se břemeno nehoupalo. Rameno se plynule zastavuje a v samém konci jakoby to břemeno "dožene" tak, aby se houpání břemen automaticky vyloučilo.

No a po této drobné etudě bys mohl navrhnout systémek, který v sobě obsahuje topologii staveniště a na základě toho brání nárazu břemene do existujících staveb, terénu a podobně.

Jo, a není zač.
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

mtajovsky píše:Ale to je přece NÁDHERNÉ téma!! Mno, pro začátek bys mohl navrhout řízení pro pohon otáčení ramene tak, aby jeřábník mohl umístit břemeno na danou polohu bez překmitů. To znamená, že zastavení otáčení ramene řídit tak, aby se břemeno nehoupalo. Rameno se plynule zastavuje a v samém konci jakoby to břemeno "dožene" tak, aby se houpání břemen automaticky vyloučilo.

No a po této drobné etudě bys mohl navrhnout systémek, který v sobě obsahuje topologii staveniště a na základě toho brání nárazu břemene do existujících staveb, terénu a podobně.

Jo, a není zač.

Nešlo by do toho implementovat ještě kompenzaci kmitů ramene a snášení nosného lana od větru?
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

No to snad bude samozřejmé, a očekávám, že bude nadřízen nějaký systém výběru břemene, ovliv'novaný předpovědí počasí, kterou si to pro dané GPS souřadnice automaticky natáhne od meteorologů.
janousek

#10 Příspěvek od janousek »

O nic mu nejde, když to nezvládne. Může potom dělat někde managéra. :nevim:
Yarda1

#11 Příspěvek od Yarda1 »

Tohle fórum jsem objevil nedávno. Chci se zeptat co tazatel porušil. Základní pravidla jsem si přečetl a není mi to zcela jasné.
Pavel.K

#12 Příspěvek od Pavel.K »

janousek:
ty to jiste zvladnes, jsi lepsi, proc tedy nejdes delat "managéra" ty, misto remcani?

K puvodnimu dotazu, pokud nebylo presnejsi zadani, to je idealni stav, udelej na co se cejtis, ale udelej to sam.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od stepa »

Yarda1 píše:Tohle fórum jsem objevil nedávno. Chci se zeptat co tazatel porušil. Základní pravidla jsem si přečetl a není mi to zcela jasné.

Ted uz nic...puvodni nazev tematu byl: POMOC PROSIIIIM

Proto to poruseni pravidel :wink:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

V případě nováčka mi to odstranění připadá , jako gol neuznaný Pardubicím . Mne by spíš v takových případech zajímalo , zdali se byl u prófů dozeptat . Prostě co už učinil a na to mu pomoct navázat . Může to být jeho první vskutku samostatné řešení a díky jeho zvládnutí ho to může chytit . Ono moc samostatnosti se ve skutečnosti ani nepožaduje . Jak krásně se opravuje něco , co 20 let znám . Ale co s nápadem , který se mi špatně posuzuje . Kolik pedagogů bylo ve výrobě ? a jinak si připadám nyní jako auslender , když mám známému uvést do provozu satelit a to co v návodu čtu mi jako čeština připadá , dokonce ani jiné jazyky takovou interpunkci nemají ......... a tak se jdu učit češtinu .
Honza_dy

#15 Příspěvek od Honza_dy »

Devilius: Alespoň bys nám mohl poskytnout ono školní zadání když už očekáváš pomoc. "Logické řízení jeřábu" mi samo o sobě moc neříká.
Tobě pravděpodobně taky ne, viď :)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“