Přenosný zdroj do mobilu z baterií

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Habesan »

stepa píše:na nabijecce je napsano 5V a naprazdno da 6,2V.

Navíc obvykle to nejsou opravdové "nabíječky", jen takové horší adaptéry, a to co z nich leze je vesele pulzující dvoucestně usměrný napětí. Do některých Nokie ani nedává filtrační kondíky, jen trafo, čtyři diody a termistor.
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Uz par rokov su spravidla vsetky "nabijacky" na mobily spinane zdroje.
xshreck

#33 Příspěvek od xshreck »

njn.... a co to znamená pro baterku? .-) ať je sebekvalitnější, stejně půjde do hrobu? :D
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Neznamena to nic, nabijanie sa riadi az v mobile. "Nabijacka" je ale mensia, lahsia, vie dodat vacsi prud a lacnejsia. Len akurat neznackove su hrozne smejdy, originalne su spravidla slusne.
Premekapac

#35 Příspěvek od Premekapac »

Zkusím, zjistit pracovní rozsah dobíjecího obvodu té N95, samotného mě to zajímá. :D
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od PabloX »

Rovnake riesenie ako STEPA pouzivam tiez pre moje PDA znacky HP...v pohode to nabije baterku doplna a zda sa ze mu to nevadi.
Premekapac

#37 Příspěvek od Premekapac »

Takže jsem se kouknul do schématu a zjistil následující. V přístroji je za nabíjecím konektorem transil, který udrží až jmenovitě 16V/18V max. Takže si myslím, že do těch 16V by se teoreticky nemělo nic stát. 6V ho rozhodně nerozhodí :wink: . Jinak, jak tady byla řeč o nabíječkách, tak některé neoriginály mají proti zemi potenciál i 100V s proudem až 10mA. Přišli jsme na to náhodou, když jsem v jedné ruce držel kovový telefon, který byl připojený na nabíječku a druhou ruku měl opřenou o esd vodivou podložku, docela to pálí... :D

Přemek
Quest

#38 Příspěvek od Quest »

To xshreck. Pro Tvoji inspiraci, foto nouzového zdroje, vlevo koupeného v supermarketu za 49,- vpravo totéž ubastlené, používané pro N9500, která má také 1200 mAh a s tím vším co používáš Ty, vydrží skoro stejně dlouho. Takže Tvoje baterka na tom ještě není tak zle.
PS.: Nemají náhodou všechny Nokie Ub=3,7V ??
Přílohy
NokiaNabíječka.jpg
(85.38 KiB) Staženo 127 x
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“