Zatím jsem používal pouze výstup pro přední reproduktory, na který jsem měl připojeny běžné "bedýnky" k PC, výstup na sluchátka a linkový vstup. Ten jsem využil pokud jsem potřeboval dostat do PC analogové audio z magnetofonu, z VHS či videokamery. S tím nikdy nebyl problém. Na nahrávání a zpracování audia používám freeware Audacity, na nahrávání, střih a zpracování videa mám koupené Pinnacle Studio verze 11.
Nyní jsem ale potřeboval připojit k PC mikrofon. A tady vznikl problém. Kvalita mikrofonních vstupů (na čelním i zadním panelu se to chová stejně) je velmi mizerná. Vyzkoušel jsem několik dynamických mikrofonů (soupravy pro telefonování k PC mají také dynamický mikrofon) a kvalita nahrávky je bída s utrpením. Ve zvuku je slabě slyšet jakési lupání, nepravidelně kolísající brum cca 100Hz a nahrávka je velmi kmitočtově omezena, zvuk zní jako z telefonu nebo snad ještě hůř. Brum se objeví jakmile zapnu v PC v SoundMaxu mikrofonní vstup, i při vypnutém mikrofonu nebo zkratovaném vstupu. Mikrofon samotný s tím tedy nemá nic společného. Ptal jsem se kamaráda, s nahráváním z mikrofonu má podobné problémy.
Nakonec jsem si pomohl tak, že jsem mikrofonní vstup v PC vypnul a mikrofon připojil na linkový vstup přes předzesilovač, osazený (a teď vás omejou
Je mikrofonní vstup na PC tedy určen jen pro telefonování (Skype apod.)? Jak jsem zjistil, nahrávat z něj kvalitně vůbec nelze.
Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji za jakékoli odpovědi a nápady.
Ještě bych se chtěl mimo téma zeptat, jestli je zdraví nějak příliš škodlivé vdechování hélia. Mám tady láhev se 250l stlačeného hélia a samozřejmě jsem zkoušel nahrávat "Helium Voice". Protože zvuk se v héliu šíří cca 3x rychleji než ve vzduchu, způsobí vdechnutí hélia změnu hlasu, člověk chvíli mluví jako malé dítě. Je u toho sranda, že padáte smíchy se židlí