Indikace vniknutí

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Haty

#16 Příspěvek od Haty »

Tak nevím, jestli to pomůže, protože ani nevím jaké napětí je na tom alarmu. Předpokládám, že 12V. Já bych použil impulsní relé Hager -
1. impulz sepne, druhý vypne. Jesli-že se civka zapojí přes spínací kontakt, tak k vypnutí relé nedojde. Relé se pak vypne mechanickou páčkou. Je to tedy mechanická paměť impulzu, která nepotřebuje žádné další napájení, ani složitou elektroniku.
Haty
Přílohy
Impulsni_rele.pdf
(148.16 KiB) Staženo 89 x
helios

#17 Příspěvek od helios »

Alios píše:Tak jsem to rozdělal a zjistil, že siréna je napojena na + od zdířky napájení, když jsem zkoušel proměřit akustickou zkoušečkou + zdroje(baterií) a + zdířky, tak cesty nejsou propojené, nějak se to má přepínat v případě výpadku el.Ale pokud jsem přiložil hrot(+) zkoušečky na + zdířky a hrot(-) na druhý vodič sirény(-) tak to slabě zapraskalo jako v repro.
Z toho plyne že siréna je spínaná mínusem.Ještě mě napadá jestli to není spínáno plusem při napájení z baterií a mínusem pokud z adaptéru, ale to snad tak není?Nemohl by jste mi ten váš obvod upravit na spínání mínusem, prosím?Děkuji předem.

Ak je siréna spínaná zemou, potom by malo stačiť pridať jeden PNP tranzistor a odpor 1k. Tranzistor vyhovie napr. BC638 alebo podobný. http://www.gme.sk/sk/index.php?page=pro ... il=210-049
Upravené zapojenie vyzerá takto:
Přílohy
oneskor002a.jpg
(93.94 KiB) Staženo 69 x
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Alios

#18 Příspěvek od Alios »

Dobrý den, velice děkuji, moc jste mi pomohl.
Brudr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Brudr »

Možná by stálo za to pořádně nastudovat manuál nebo to alespoň vyzkoušet.
Pokud to tedy není nějaký idiotský alarm z tržnice nebo samodomo výroba. Všechny alarmy co jsem měl kdy v rukách, a nebylo jich málo, měly vždy paměť poplachu. To co popisuješ, je standardní chování alarmu ve střežícím stavu. Pokud ale alarm vypneš (a v průběhu střežení byl poplach), tak ta LEDka, co při střežení bliká, ba se měla trvale rozsvítit jako indikace poplachu. Při opětovném zapnutí se tato indikace zruší a všechno pokračuje od znovu - tak jak jsi to popsal. Vyzkoušej to. Co je to za alarm?
Alios

#20 Příspěvek od Alios »

Pro Brudr:Alarm opravdu funguje, jak jsem popsal, nic neindikuje.Popis zařízení výše.
Alios

#21 Příspěvek od Alios »

Dobrý den, to jsem ještě já, zkoušel provést zapojení v simulačním programu WB, ale schema nefunguje.Co může být špatně?Jedná se o ty dvě zapojení od Heliose. :?
kevin_mitnick

#22 Příspěvek od kevin_mitnick »

Zdravim panove.

Mozna se ted blbe zeptam, ale mam skoro stejny "alarm" za par drobnych od Hadexu. A kdyz tu potvoru vypinam dalkovym ovladacem, tak v pripade ze nedoslo k poplachu zasteka a zablika dvakrat a pokud doslo v prubehu strezeni k poplachu, zablika a zasteka trikrat. Tim myslim dostatecne naznacuje, zda k alarmu doslo. Nema ten tvuj obdobnou fci ??
Alios

#23 Příspěvek od Alios »

Jaký konkrétně máš, já tam mám napsáno dovoz Hadex. :?
helios

#24 Příspěvek od helios »

Alios píše:Dobrý den, to jsem ještě já, zkoušel provést zapojení v simulačním programu WB, ale schema nefunguje.Co může být špatně?Jedná se o ty dvě zapojení od Heliose. :?

Tipoval by som na veľkú hodnotu trimra 47k a na nízku navolenú citlivosť Gate tyristora ktorá by mala byť 0,2mA.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“