MB Asus A7V400MX problém s bootováním?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JeeL

MB Asus A7V400MX problém s bootováním?

#1 Příspěvek od JeeL »

Včera jsem dělal čistou instalaci na zformátovaný disk Win XP SP3. Instalace o.k. i po několikerém vypnutí... Dnes šlo Pc spustit jen jednou a po vypnutí a zapnutí už nezačne bootovat disk,jen hláška: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK...atd... Rozjedu to jem pomocí instalačního XP.

Může být chyba i v tom ,že deska z neznámého důvodu nedrží cmos i když je baterie v pořádku?????
Co nejde silou,musí jít zákonitě silou ještě větší...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

To vypadá na potíže s HDD. WIN XP SP3 jsem instaloval mnohokrát a problémy žádné nejsou.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
JeeL

#3 Příspěvek od JeeL »

No disk už má pravda něco za sebou,ale stále nechápu proč nedrží deska po vypnutí Pc ze sítě paměť cmos a tím i systemový čas ... Že by i deska dělala bordel.??
Jindra2

#4 Příspěvek od Jindra2 »

A jaké napětí má baterka?
Jindra
JeeL

#5 Příspěvek od JeeL »

Vyměnil jsem už asi 4ks baterii. Napětí v rozmezí 2.85-3.16V a deska stále neudrží systémový čas.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

Probuh, tohle nema nic spolecnyho s baterkou. Pokud je disk videt v BIOSu, tak mas smazany zavadeci tabulky na disku(nebo jak se tomu nadava).

Zkus nabootovat do konzole z instalacniho XP a spustit prikaz CHKDSK, ten asi nepomuze, tak potom FIXBOOT, nebo FIXMBR. Melo by ti to pomoci.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Dikobraz

#7 Příspěvek od Dikobraz »

Nemáš náhodou v biosu nastaveno butování nejdřív CD až potom HDD.
agent000
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od agent000 »

Podobnou závadu jsem řešil u známýho, při pokusu o spuštění win XP mi to házelo hlášku DISK BOOT FAILURE.... nevěděl jsem si s tím rady, tak jsem mu řekl, aby vyzkoušel odbornou pomoc nějakého servismana, no a ten mu řekl, že jeho základní deska je na odchodu, ale servisákovi se to podařilo rozchodit.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

JeeL píše:Může být chyba i v tom ,že deska z neznámého důvodu nedrží cmos i když je baterie v pořádku?????

To znamena co? Nastavis cas v BIOSe a ulozis. Strati sa to kedy? Po restarte? Po SW vypnuti? Po odpojeni zdroja?
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Na desce máš problém s nějakým studeňákem nebo prasklou součástkou (napájení, stabilizátory). Pokud to nevyřešíš, tak ti jednou bude fungovat a dvakrát ne. Možná je to v něčem jiném, ale pokud je to v záruce, tak je to na reklamaci a když ne, tak na vyhození.
JeeL

#11 Příspěvek od JeeL »

Projel jsem disk a zjistil spoustu poškozených klusterů-možná příčina chybného bootování.Základní deska má taky už něco za sebou viditelně i nešetrné zacházení,takže nějaký porušený spoj není vyloučen.. Takže vyhodit co nejdál..
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Na tom hardu to sprav, někdy to vzniká jen v důsledku špatných šráků a přitom je hard po defragmentaci jak nový.
Peterseal

#13 Příspěvek od Peterseal »

Ja som mal raz podobnu zavadu...Nebootovalo ani z HDD ani z CD-ROM..
Boli ASI vadne radice na MB.
JeeL

#14 Příspěvek od JeeL »

IDE kabel mě taky napadl,jenže ten disk se sam nečekaně zastavuje,vinou nějakého neviditelného studeňáku v okolí napájecího konektoru a navíc je dost hlučný ani se nedívím ,když byl vyroben v roce 2001,takže se nedají čekat žádné zázraky. Zkusím ještě jednou reinstal a potom už návrat k majiteli
p32

#15 Příspěvek od p32 »

U napájecího konektoru hardu jsem párkrát musel ty kontakty na desce přepájet - byly mírně odtržené a nebylo to vidět (u IBM).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“