čez zloděj

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukke

čez zloděj

#1 Příspěvek od lukke »

Zdravím,

podle banky mě byli ztrženy zálohy za 12 měsíců celého roku.

Na vyúčtování od čezu bylo jen 11 měsíců placených záloh čímž čez mojí osobu okradl o cca 1800 kč a to vědomně.

Nedivil bych se kdyby to měl takto každý, at žije fašistiký systém.

Laskavě si zkontrolujte platby a fakturu.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

co já si vzpomínám, tak čez bere jedenáct záloh a pak strhává , nebo vrací rozdíl co vznikne za ten rok.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Záleží na tom, jak je to zařízeno v bance - jestliže je to placené inkasem z účtu, platbu vyvolá svým požadavkem ČEZ - klient to bance musí povolit a ČEZu k tomu dát oprávnění. Pak proběhne 11 zálohových plateb ročně - ČEZ to tak má ve smlouvě, že strhává jen 11 měsíců v roce.
Naproti tomu pokud dá klient bance TRVALÝ PŘÍKAZ K ÚHRADĚ, banka ho provádí ke stanoveneému datu každý měsíc bez podnětu ze strany příjemce platby - tedy 12x za rok.
V tomhle případě se tedy musím těch zlodějů zastat, protože jsme měli doma podobný problém - přišla nám faktura na zaplacení nedoplatku za elektriku ve výši skoro přesně jedné měsíční platby (rozdíl v desetikorunách) - a když jsme se podívali blíž na vyúčtování, bylo nám divné, že celková naše roční platba je jen 11násobek měsíčních záloh, jako by se jedno inkaso neprovedlo. Tak hlubší pátrání ve výpisech a nakonec telefon na ČEZ - a bylo to jasné, ČEZ si nechává zálohy strhávat jen 11x za rok.
Lukke, pokud tedy platíš trvalákem, Tvoje platba na účtu ČEZu je, jen se musíš domáhat jejího dohledání a "spárování" podle zúčtovacích dat. Jinak doporucuju k takovým platbám používat SIPO nebo povolit přímé inkaso z účtu - a limitovat částku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Rok má přece 12 měsíců: když platím trvalým příkazem, taky nezadávám, který z nich vynechat. A za třináctý měsíc jsem zálohu nikdy neplatil, tím méně za měsíc československo-sovětského přátelství.
Pak mi přijde vyúčtování a buď mi něco vrátí, nebo něco doplatím. Pravda, častěji vrátili, což znamená, že jsem jim tuto částku průměrně na půl roku bezúročně půjčil, ale pořád lepší, než doplácet.
Ale teprve tohle je ten třináctý roční pohyb financí mezi mnou a distributorem.

K vyúčtování je přibalený platební kalendář, schválně se podívej na rozpis záloh a hlavně data.
dolac

#5 Příspěvek od dolac »

Presne tak ako to popísal EKAR to funguje aj u nás. Teda 11 záloh a na 12 mesiac vyúčtovanie s preplatkom resp. nedoplatkom. Najlepší spôsob je teda platiť inkasom.
souba

#6 Příspěvek od souba »

Připojuji se k Ekkarovi a ještě dodám,že jsem si zřídil u Čezu
virtuálmí obchodní kancelář.
http://www.cez.cz/cs/produkty-a-sluzby/ ... nosti.html
Kde se každá platba objeví a můžete kdykoli platby kontrolovat.
lukke

#7 Příspěvek od lukke »

Ahoj,

je to placené inkasem z účtu jak psal EKKAR.

Ale strhli si sami tedy čez si sebral z mé banky 12 záloh a na výpisu z jejich vyúčtování je bohužel jen 11 záloh tedy 3 měsíc 2008 jako bych neplatil přitom z účtu banky to bylo strženo.

To samé letos 3/2009 mi strhli takže za rok to bude stejné.

souba-tu virtuálku mám, ale nikte tenkrát jsem tam nenašel platby atd, dnes to je možná jiné omrknu.

V každém případě malou drobnost si neodpustím, od asi 10/2008 je cena elektřiny na burze cca o 30 procent nižší /němci a jiní kromě občanů čr/ přesto od ted 3/2009 je cena zvýšena a jak fašisti tvrdí příští rok možná s cenou pohnou dolů.Doted vždy zvyšovali v průběhu roku.

Dík za odezvu snad někomu pomůže.

[/b]
souba

#8 Příspěvek od souba »

Uvedeno budeš mít samozřejmě jenom jedenáct záloh ,ale v celkovém součtu by se měla objevit částka za dvanáct plateb.
Možná,že dvanáctou platbu převádějí do nového roku.
Nejlépe navštívit pobočku a vyjasnit vše osobně.
Vem si sebou pokud možno výpis s banky.
Telefonování stojí dost peněz a nic nevyřídíš.
Aspoň tak to řeším já.
Čezu platím přes inkaso , bez problémů.
Ještě dodám,že jsou opravdu zloději.
Snažili se nalákat lidi aby si zafixovali sazbu i když je jasné,že budou muset jít s cenou dolu..

Trochu trpělivosti neuškodí .
Pokud nejde o život není kam spěchat.
lukke

#9 Příspěvek od lukke »

Tak jo,

byl jsem na pobočce a platím 11 záloh s tím že tu 12 zálohu převádí na další rok, ale nikde není uváděna.

Zrušil jsem jejich inkaso abych v tom neměl bordel takhle ted mám doplatit 1800 a něco ,ale záloha je 1730 a nikde to není vyůčtováno jedině pomocí účtu a jejich výpisu kde 1 měsíc vždy chybí.

Ještě jsem se tím zcela neprokousal, ale je to OK, jedna věc je jistá zvýšení zálohy o cca 400kč při snížení ceny elektřiny na burze o cca 33 procent.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“