"Kšanda" k autorádiu Kenwood
Moderátor: Moderátoři
"Kšanda" k autorádiu Kenwood
Nefunguje mi otevírání rádia (tzv.skyté tlačítko), když je čelní panel otočený a "maskuje".
Bylo mi řečeno, že chyba může být v tý "kšadě", co spojuje čelní panel se spodkem rádia, docela by to i souhlasilo, jelikož ten tišťák už je hodně vydřenej. Prej ty kšandy u těchle otočných panelů hodně trpí. Zajímavý ale je, že jinak tlačítka na displeji fungují všechny zcela bez problémů.
Nevíte jak to otestovat, že je chyba skutečně v tý kšandě - a kde se dají sehnat?
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Skusal si zapnut kluc a zatvorit radio a pomocou skryteho tlacitka ho otvorit?
Na radiu mas zapojeny kabel zlty aj cerveny? Mas v nich 12V?
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Pokud to zapojím tak, aby se zapínalo a vypínalo v závisloti na zapalování, tak se rádio samo neotevře, je sice slyšet jak sepne, ale toť vše.
Z toho důvodu, abych ho mohl alespoň poslouchat jsem to musel zapojit tak jak popisuju, tj. že při každým otočení klíčku se odpojí baterka, rádio se zresetuje a teprve pak se samo otevře, po otočení klíčku se pouze vypne, ale nezavře, pokud ho chci zavřít, musím k tomu použít tlačítko na displeji a to normálně funguje.
Mám podezření na tu kšandu, ale jsou docela drahý, tak bych to nerad měnil jsem tak z plezíru, pokud si nejsem 100% jistej, že je to tím.
V nejhorším případě, pokud by jsi nesehnal jinou, lze původní pásku oškrábat a jednotlivé cestičky opatrně přetáhnout cínem a pásku úplně otočit (radio - deska), na proletované části se páska nebude ohýbat. Nikdy se mi neobjevil, žádný problém. Ale samozřejmě je lepší koupit novou - je to spíše nouzové řešení.
A propo jak se vyndavá páska z toho čelního panelu? Nejspíš se musí sundat ten zadní plastovej kryt, nechtěl jsem to brát moc silou, musí se to postupně odmačkat nebo tam jsou nějaký zapadávací kolíčky?