Ještě bych dodal že nejde o žádný audiofilizmus nebo neslyšitelné vylepšovaní. Opravdu to slyšet bylo, nevěřím na nějaké hifi voodoo.
jednoduchý předzesilovač + kreslítko
Moderátor: Moderátoři
Ještě bych dodal že nejde o žádný audiofilizmus nebo neslyšitelné vylepšovaní. Opravdu to slyšet bylo, nevěřím na nějaké hifi voodoo.
KarelEOS píše:ale jednou jsem měl předzesilovač a znamý mi tam narval nějaké lepší operáky a najednou to mělo lepší zvuk.
No cim by to asi mohlo byt? Nebylo to tim, ze ty lepsi operaky jsou LEPSI? A ne ten ausus, co tam byl predtim?
KarelEOS píše:Tak jsem si řekl že by ten operák mohl měnit charakter zvuku a tím zanášet jakoby zkreslení. Něco ve stylus zvuk Elektronek o proti zvuku AB zesilovače atd..
To sis rekl spatne...ten zvuk mrvily ty horsi operaky. Po pouziti lepsich se zvuk vratil tam kde ma byt.
Dodatek: LEPSI operak je nic nerikajici informace. Kdyz si jednim hajzlpapirem vytru 100x a druhym 200x, je lepsi ten druhy i za cenu, ze mam rozedrenou rit na tydny?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:A co tak dát do cesty signálu nějaký filtr barev, třeba kondík v modrém pouzdře ?
Kondík v modré se tady někde toulá. Až ho přestane bavit opravovat televize, třeba se opravdu dá na filtrování....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Je snad jasne, ze parametrove horsi operak muze podavat/podava na vystupu jiny signal, nez parametrove lepsi operak. Jestli to zkresleni u parametrove horsiho operaku je libici se, nebo likvidujici kvalitu zvuku je otazka vkusu.
Jestli pak někdo zprasí neodpovídajícím připojením zátěže, těžko to vydávat za záměr
Na téma činitel tlumení vs. běžná sluchátka proběhla před časem debata na jistém dnes rozvráceném serveru a pro mě s jednoznačným závěrem
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o ten zesík, může to dělat některý z blokovacích kondů (proti rozkmitání) - jiný operák, jiné paramerty; nebo by pomohl doplňkový RC nahoru?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: