Antivir
Moderátor: Moderátoři
Maskot píše:Psal jsem Ti priklad jednoho z nich,ten je uplne za nulahttp://www.free-av.com/
Zkoušel jsem různé free"antiviráky" a vždy byly problémy.Teď mám od začátku roku Aviru a naprostá spokojenost
Upřesněju jde o legální AVG mé! Jako správný počtář jsem zjistil že když si vemu multilicenci tak je to levnější legální a bez problémů na jeden komp to vychízí cca na 400,- na dva roky ! tudíž není co řešit ! doma mám dvě pc na dílně taky tak není očem leda rozšířit počet licencí letos je jisté že budu brát multi pro 10uživatelů zas bude dva roky klid !
Myslím že obecně je to i u jiných výrobců antivyrů multi vyjde levněji - a mimochodem je mnohem stabilnější -nevím proč ale je !
PS:omluvte pravopis dík
Hill píše:Nerozhoduje ani tak, jestli má ten počítač v obýváku, v dílně, nebo (jako jeden kamarád důchodce) s ním leží celé hodiny pod palubkou a snaží se přijít na to, jak z auta dostat víc s menší spotřebou.
Důležité je, která osoba si ho koupila a nač.
Jestli si ten počítač koupila (na vedení účetnictví a skladů v dílně) firma Konopka a dala si ho do nákladů živnosti, pak je to počítač s komerčním využitím.
Nebo si ho koupil pan Konopka na surfování a hry, aniž by se objevil v účetnictví, pak se jedná o nekomerční využití s možností instalovat třeba a....! zdarma. Jestli na tomto počítači bude navíc používaný účetní a evidenční software, vznikne možná zajímavý právnický problém, ale z hlediska antiviráku se jedná stále o soukromý počítač (i když občas slouží komerčním účelům).
Bohužel, výklad je ten, že je skutečně podstatné, jaké je použití programu a nezáleží na počítači. To znamená, jestliže vezmu domácí počítač se SW pro nekomerční použití a začnu na něm provádět komerční aktivity, například zpracování účetnictví a inkriminovaný SW je vzhledem k mé činnosti aktivní (což antivir je, protože mj. kontroluje spouštěné aplikace), pak jsem porušil licenční podmínky.
Dokonce k takovému porušení může dojít i časově později, než je vlastní činnost na počítači. Typický příklad toho jsou prostředky pro vývoj SW, které některé firmy licencují zdarma pro studijní účely. Začínající programátor v rámci svého studia vyvine nějakou zdařilou aplikaci, ale častěji SW knihovnu. Později zjistí, že se naskytla příležitost takto vytvořené dílo komerčně uplatnit, a porušení licenčních podmínek je na světě.
Zrovna tak bych nediskutoval o využití počítače při internetovém prodeji, ovšem jen na straně prodávajícího. Vlastně nahrazuje výkladní skříň prodejny.
Je ale použití stejně komerční, když z tiskárny počítače vypadne dvakrát do měsíce faktura na služby, které s tím počítačem nemají co dělat, třeba na dodávku litých podlah? Tam totiž slouží nanejvýš jako registrační pokladna... ale asi jo - ta faktura je přece taky od toho, aby se za ni zaplatilo.
Ta hranice je vždy tam, kde ji kdo chce mít.
A, ovšem: v zájmu prodejce software je, prohlásit každý počítač za sloužící komerčním účelům, i kdyby posloužil jen jako pomůcka dvakrát za rok.
Nikdo za tebe přece nic platit nebude.
Navíc nákupem licence se nestáváš jejím vlastníkem, ale kupuješ si jen právo ten SW používat za podmínek uvedených v licenční smlouvě.
Pokud s podmínkami nesouhlasíš, většinou nelze SW nainstalovat.
Držitelem všech ostatních práv je stále autor, skupina spoluautorů, distribuční firma atd...