Rezavá voda z Bojleru
Moderátor: Moderátoři
Rezavá voda z Bojleru
1/bojler cca 1 rok starý 160litrů
2/veškeré přívody a odvody v plastu
3/poslední cca 3 týdny kapal pojistný ventil na přívodu
A teď hlavní problém, před cca 3-mi týdny začal kapat pojistný ventil na přívodu (cca 2-3 litry denně). Nevím zda to s tím souvisí nebo ne, protože teď na jaře VAK několikrát odkaloval hlavní řád. Nic méně teď teče misto teplé vody zrzavé bláto. Zítra přijde známý vyměnit ten ventil. Myslíte, že máme sundat a rozebrat a vyčistit celý bojler??? Není nějaka neškodná chemie co bych třeba dal do vnitř. On je vodák, ale s tímto prý neumí poradit. Děkuji
no_-_name píše:Nebývá v bojlerech nějaká anodová ochrana aby to nerezlo ? Tuším že se dávají hořčíkové anody a životnost mají dva roky... Ale asi to souvisí spíš s tím odkalováním, v pojistném ventilu bude nějaký bordel a v nádobě usazeniny.
Ano nějaká anoda tam podle návodu je. Až to ráno rozebereme, tak to vyfotím a napíši. Bohužel bojler je z OBI
Sendyx píše:Já jsem před pár lety otevřel bojler, který byl 2 roky v provozu na běžném vodovodním řadu, z 60l bojleru vypadly 2 plné 10l kbelíky vodního kamene, písku a rzi
Ano je rozhodnuto, půjde dolů a kompletní očista. Myslíte, že něco třeba z Mountfieldu co se dává do bazenů by ještě více nepomohlo???
Anodická ochrana Mg drátem vydrží chvíli, pak tam zůstane urezlý pahýl o který je možné se hnusně píchnout. Jak říká Sendyx toho svinstva jsou tam kýble - o to se zmenší užitečný objem. Většina toho tam přiteče, na to není chemie a ani bych ji do pitné a mycí vody nedával. Znám dokonce lidi, kteří si vodou z bojleru zalévají rozpustné kafe
Mám bojler tatramat 19 let rezavý jak liška, i když občas kape, zatím funguje. Sehnal jsem tentýž nový/starý typ nepoužitý na výměnu.
Časté čištění a doplnění elektrody (jestli se dá sehnat?) může mít za následek orvání těsnění na přírubě nebo vyviklání šroubů...
Nejlíp asi snad zainvestovat do nerezu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
spirála.jpg- (20.59 KiB) Staženo 256 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Znám dokonce lidi, kteří si vodou z bojleru zalévají rozpustné kafe Grcek
V takovém případě mohou dát podstatně méně kávy a ušetří
A teď hlavní problém, před cca 3-mi týdny začal kapat pojistný ventil na přívodu (cca 2-3 litry denně). Nevím zda to s tím souvisí nebo ne, protože teď na jaře VAK několikrát odkaloval hlavní řád.
Když píšeš,že VAK odkaloval hlavní řád,tak to bude na 100% tím.S tím také určitě souvisí to kapání pojistného ventilu,dostal se do něj ten maras.Pokud je ten bojler zánovní,tak při té výměně poj. ven. bych jej každopádně rozebral a vyčistil.Měl by jít vyčistit také ten poj. ventil.
otakarv píše:Znám dokonce lidi, kteří si vodou z bojleru zalévají rozpustné kafe Grcek
V takovém případě mohou dát podstatně méně kávy a ušetří,nebo jak je zabarvení dostatečné,tak jen ocukrovat.
Já v žádném případě vodu z bojlera nepoužívám na pití apod.Už jsem viděl také,co tam je za humus.Nejhorší je,když ten kal se nechá zaschnout,to pak ani zbíječka nechce uvolnit.
A teď hlavní problém, před cca 3-mi týdny začal kapat pojistný ventil na přívodu (cca 2-3 litry denně). Nevím zda to s tím souvisí nebo ne, protože teď na jaře VAK několikrát odkaloval hlavní řád.
Když píšeš,že VAK odkaloval hlavní řád,tak to bude na 100% tím.S tím také určitě souvisí to kapání pojistného ventilu,dostal se do něj ten maras.Pokud je ten bojler zánovní,tak při té výměně poj. ven. bych jej každopádně rozebral a vyčistil.Měl by jít vyčistit také ten poj. ventil.
Ventil mi da novy, nebyl zase tak drahy a jinak samozrejme vycistime vse
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]