DPS fotocestou
Moderátor: Moderátoři
markoni píše:rkozeluh píše:Potřeboval bych poradi od znaců:
Zkoušel jsem vyrobit DPS fotocestou, ale nějak se mi to nezdařilo.
Koupil jsem v GME hotovou fotocitlivou dps....
uveď přesný link nebo kolik ta DPS stojí?
byla to tato deska
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&detail=661-101
stepa píše:Jenysi, s temi fleky jses mimo. Ty fleky tam jsou od toho, protoze to postrikal transparentem a hnedka mokry to dal na DPS. Ten sajrajt se nesmi dostat na desku.
Vyzkousej si to nejdriv na nejakem kousku, jak pise Jenys, ruzne doby osvitu, abys nenicil zbytecne desky.
Moje rada: vyprdni se na nejaky transparent, a tiskni na pauzak. Osvetluj necim normalnim.
Ahoj Stepo, no jo, to jsem hned na poprvé netrefil, psal jsem to ve spěchu a spěchat se nemá
Také mám vyzkoušeno a funguje to, tisknout na obyčejný papír (mě se to na pauzáku zdálo daleko víc prosvítavé, než na obyčejném papíru) a pro lepší průsvitnost to namažu olejem a nechám to vsáknout, ještě to vysuším na novinách a pak dám do osvěcovačky a zkoušel jsem jak tiskem k DPS, tak obráceně a nebyl v tom nějak moc patrný rozdíl. Zkoušeli jsme nechat papír v klasické podobě, bez oleje a vyšlo to také dobře, jen se čas trochu prodloužil, nutno nazkoušet
Prostě chce si to nazkoušet na kouskách a pak to jen aplikovat, až to bude dobré.
Desky používám s nanesenou vrstvou z GME. Spokojenost maximální.

Prečo používam 500W? Má väčší uhol "homogénneho" svetelného toku+vyššia dávka osvitu. Zatiaľ každý, komu som ju poradil a kto ju skúsil, používa tento spôsob doteraz a nemení. Môj nápad to nieje, zahliadol som to v nejakom amatérskom rádiu, doteraz za to ďakujem. Samotná žiarovka uv filter nemá (na rozdiel od väčšiny reflektoriek 12V a 230V cca 20-50W), má ho až krycie sklo na svietidle samotnom. Toto sklo však používam výlučne ako súčasť bordelu v špajzi. Toš tak pyči