LCD monitor FUJITSU SIEMENS SCENICVIEW P20-2

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tonyab

LCD monitor FUJITSU SIEMENS SCENICVIEW P20-2

#1 Příspěvek od tonyab »

Dobrý den, přestal mně správně fungovat tenhle monitor. Po zapnutí a připojení k PC se rozsvítí modrá LED a slabě i podsvícení. Na panelu přitom není ani náznak nějakého textu, ani zobrazení menu.
Kontroloval jsem napájení a elyty na ESR, 5V i 12V je OK, signál ON/OFF chodí správně, na CONTR PIN mám 4,7V.
Jediné, co se mi nějak nelíbí, je úroveň Vcon, při zapnutém stavu jen 0,2V a také i na řídícím IO podsvícení OZ960, PIN 14 (DIM, brightness) mám jen 0,9V. V aplikačním zapojení tam má být 1,2V-3V min/max.
Napětí 1,8V, 2,5V a 3,3V na řídící desce jsou taky OK. Stabilizátor 1,8V a procesor na řídící desce trochu topí...:-)
Monitor přestal fungovat naráz, a používaný byl intenzívně.
Děkuji za případné rady, zdarec, T
tonyab

#2 Příspěvek od tonyab »

Monitor jsem "rozmašlil" až k panelu a podsvícení, na řídící desce panelu je ještě pojistka 3A.
Po kontrole a zpětném zapojení monitor funguje správně! :-)
Pravděpodobně byl špatný kontakt na 30-ti pinovém páskovém vodiči mezi řízením a panelem, na panelové desce je jen volně zasunutý...
Zdarec, T
lcd 22

#3 Příspěvek od lcd 22 »

tonyab píše:Monitor jsem "rozmašlil" až k panelu a podsvícení, na řídící desce panelu je ještě pojistka 3A.
Po kontrole a zpětném zapojení monitor funguje správně! :-)
Pravděpodobně byl špatný kontakt na 30-ti pinovém páskovém vodiči mezi řízením a panelem, na panelové desce je jen volně zasunutý...
Zdarec, T
hele ja mam ten samej display a podelal se me taky :/ na to blbim 30 pinovim kablu...... by me zajimalo kterej 🤐 to tam dal ?!?!
..asi rok me jel paradne pak zacal nekdy vypadavat obraz a nakonec zkapalak uplne o.O tak sem to rozkuchal zahejbal tim pinakem a zas na nakou dobu jel ..hmm a ted uz nepomaha ani to :((
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Hladaj studenaky na konektoroch alebo preruseny vodic v kabli.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“