Zapáchající pračka
Moderátor: Moderátoři
Jinak sůl do myčky nádobí je hrubě krystalická kuchyňská sůl, chlorid sodný. A je jí jedno, v čem změkčuje vodu a brání vysrážení vápenných úsad, tedy i v pračce. Kyseliny ty úsady rozpouštějí (a je celkem jedno, jestli jde o kyselinu octovou, persírovou, citronovou, či jejich směs volenou tak, aby nenapadala nerez, nikl a měď, ale jen ten kámen). Jenže ten kámen už si vydřel v těsnění čep(ů) bubnu vlastní prostor a pračka začne téct.
Takže, pokud se neodkamení pračka jednou za čas preventivně, tak taková procedura poprvé po třech letech už je docela osudová.
Když jsem po deseti letech vyhazoval pračku, schválně jsem demontoval topné těleso. Vodu mám ze studně a hodně tvrdou. Byla na něm malá slabá vrstvička vodního kamene, nic z toho co nám ukazují ti "deset ze sedmi opravářů...."
Je to jen ohlupování neznalých spotřebitelů, pohrozí jim zničením a čekají, jak se jim pohrnou zákazníci pro Calgon.
Všimám si jednoho.....jakmile něco nejde na odbyt, okamžitě je tu reklama a vychvaluje to. Takže jde většinou o nějaký šmejd, či jinak nepovedený výrobek. Takže skoro vše co reklamují, radši nekupovat
Jenys píše:.........Všimám si jednoho.....jakmile něco nejde na odbyt, okamžitě je tu reklama a vychvaluje to. Takže jde většinou o nějaký šmejd, či jinak nepovedený výrobek. Takže skoro vše co reklamují, radši nekupovat
Ibaže veľa ľudí je už tak nakazených, že kupujú iba to, čo im reklama ponúka. A nedá si to žiadnou logikou vyhovoriť. Je to proste silnejšie, ako viera. Ale Göbels o tom už dávno vedel svoje.......
vrky píše:Jenysi myslíš: Václav Bláha - opravář praček a pak je ještě Horst Fuchs jeho VS kráječ a nože s nezničitelným ostřím. Nemluvím o Evě a Vaškovi.
No, něco na ten způsob
Už tu někdo kdysi psal, že právě upadá Bastlení, že mladí lidí jen umí zapnout vymoženosti doby, ale neví jak a proč to vůbec funguje. Pak se ani nemůžeme divit, že si maldí ničeho neváží. Vše se jim strčí pěkně pod nos, bez jejich zásluhy. Původně to bylo myšleno v dobrém, aby děti netrpěli nedostatkem vymožeností, třeba jako my. Pak se to nějak zvrhlo a děti si vše nárokují se slovy..."Vždyť už jsem poslední, kdo nemá super moderní poslední zančku mobilu" Já mám ale dojem, že ten nedostatek věcí za našeho mlada byl přeci jen lepší...aspoň jsme se něco naučili sami vytvořit a myslím, že jsme si více vážili práce druhých a nudou jsme neničili, jako ta dnešní mládež
Omlouvám se za můj povzdech, sem to asi nepatří, ale asi sposuta z vás ví, co tím myslím
Děkuji za shovívavost
- Artaban001