Identifikacia trafka
Moderátor: Moderátoři
Identifikacia trafka
mam pokazené trafko v klíme, primár je pravdepodobne prerušený alebo prehoretý. Sekundár má odpor 4,2R. Ako by sa dalo zistiť aké má mať sekundárne napätie.vdaka
Jo jo. Poslední dobou se tam tepelné pojistky docela hojně dávají. Měl jsem teď dvě trafa z vyhozených nefunkčních adaptérů 230/12V a oba měly teplotní pojistku (130 st.C) přerušenou. Muselo to být docela peklo, ale trafa nijak nesmrdí ani se na nich nic viditelně neprojevilo. Po zkratování pojistky obě chodí.Davidus píše:nebo tam bývá taková bílá tepelná pojistka.. na primáru
Je jiná doba, trafo se nedá po hodině provozu udržet v ruce, a není nijak přetěžované. A to jsem původní těsný obal vyhodil a trafo je na volném vzduchu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
Dost často se setkávám s tím, že tepelka jde do háje, i když nenastane přehřátí. Kolikrát to trafo po vyklemování jede dál a ani nehřeje. (jedná se o trafa vyvedenýma koncama od tepelky). Jedno takhle opravený trafo fungovalo asi 3 roky, než bylo zařízení vyřazeno pro zastaralost. Ještě to trafo tady mám a je funkční
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Trafa uměli navrhnout a vyrobit dávno, v laboratorním zdroji používám trafo s jádrem a primárem po Wehrmachtu, kde skončí tohle žluté asiatské ojebávání?
Napatie najlepsie zistis podla dokumentacie, inak podla zapojenia. Elyty spravidla nebyvaju napatovo zbytocne predimenzovane (lebo su potom velke a drahe).
-
D.i.n.g.o