Opět nehřející mikrovlnka
Moderátor: Moderátoři
Opět nehřející mikrovlnka
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mirekg píše:Ona je vlastně plně funkční ale nehřeje.
To je jak s tím secím strojem z Marečku, podejte mi pero - funguje, ale neseje....
V lepším případě přerušená pojistka + proraženej kondík či VN dioda.
Teoreticky i nějakej ten uhnilej faston. Ale jestli je to softwarová věc a je potřeba zmáčknout tlačítko, tak bych to rovnou zahodil, možná to běží na Vistách
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
kaja4 píše:V návodu k obsluze je napsáno,jak se nastavuje výkon"mikroohřevu".Ať je výkon snížený nebo plný,podle zvuku se to nepozná,je stále stejný.Vložte do MV porcelánový hrnek s vodou a spusťte MV na cca 1min.a pak zkuste,zda se voda ohřála.
Díky za odpovědď, nevím jestli to bylo myšleno jako vtip, mě to moc vtipný nepříjde, protože doma na mě tlačí, ať s tou MV něco udělám, včetně odvozu do servisu. Ta mikrovlnka normálně ohřívala, po odpojení ze sítě, přenesení a to samé zpět prostě už nehřeje. Misku s vodou tam mám od té doby, co nehřeje, kvůli všelijakým pokusům. Ještě musím dodat, že voda v misce je pořád studená, a zvuk je taky pořád stejný
Asi mi nezbyde nic jinýho, než MV odvézt, a zaplatit za naprostou prkotinu několik stokorun, tedy v tom lepším případě jen někoolik.
- sasaopravar
Mirekg píše:Asi mi nezbyde nic jinýho, než MV odvézt, a zaplatit za naprostou prkotinu několik stokorun, tedy v tom lepším případě jen někoolik.Tak ještě jednou dík za odpověď.
Asi jo,bude to nejlepši co pro tu mikrovlnku udělaš.Nestaneš opravařem mikrovlnek
Mirekg píše:... Pak jsem si vzal na pomoc internet. a někde na nějakém fóru jsem našel nějakou radu, kterou si již nepamatuji a ani stránku jsem si nikde neuložil. Teď, asi po třičtvrtě roce se situace opakuje...Tenkrát ta rada zněla nějak divně, pro mě naprostého laika nepochopitelně, myslím, že jsem měl stisknout nějaké tlačítko před připojením do sítě, ale je to už dlouho, tak nevím, jestli to tak bylo a co to vlastně bylo. ...
Je zajímavé, že se zatím nikdo nevyjádřil k tomuto faktu (tedy pokud je to pravda). Pokud se to v minulosti již stalo, nemusí to nutně být spálená pojistka, což může ostatně celkem snadno zkontrolovat i laik, pokud mikrovlnku otevře a pojistku zkontroluje popř. vymění (při odpojeném síťovém přívodu). Teoreticky je možný např. studený spoj v obvodu žhavení magnetronu. Pro jistotu ovšem musím varovat - jde o životu nebezpečné napětí, mnohem vyšší, než je v rozvodné síti.
A jinak souhlas se sasaopravar
p.s. A ještě drobnost - vzhledem k tomu, že k závadě došlo po "přenesení manželkou na jiné místo", zkusil bych mechanické namáhání (ne manželky)(např. poklepem) jako test na studené spoje.
Díky za odpověď, skutečně se takto MV chovala hned po rozbalení. Dokonce jsem si zjišťoval, jak ji zaslat zpět, protože koupená je přes net ale s reklamacemi na zboží koupeným takto, jsou jisté komplikace. No, tak mi tedy nezbývá nic jiného, než MV otevřít, projít pojistku(y), ale to jen kvůli sobě, abych si mohl říct, že jsem pro to udělal vše, co mi moje vědomosti dovolují, a ty končí právě tímto úkonem. Rozhodně nemíním suplovat opraváře
masar píše:Ještě zkus pro jistotu zmáčknout tlačítko STOP na dobu větší než 3 sekundy, jest-li to třeba neblokuje ta dětská pojistka.
Slušnej pokus,
masar píše:Omlouvám se za radu "mimo" - ale zkusit se má všechno, zvlášť když to nic nestojí. Takže to zůstává na hardware.
Není proč se omlouvat, jsme jen lidi, jsme různí a jsou i takový, kteří by skutečně mohli mít zmiňovanou dětskou pojistku zapnutou. Ale i když se v této problematice nevyznám, tak to bylo to první, po čem jsem šel. Tedy první věc, na kterou jsem koukal, bylo připojení do sítě a hned následovala ona dětská pojistka.